Postabontás

2024.06.24. 07:40

Fürdő helyett is hirdetőtábla várható? - teszi fel a kérdést olvasónk

Telepakolta a várost az ígéreteit tartalmazó táblákkal a pécsi önkormányzat még a választások előtti hetekben - a Donátusi úton azt hirdetik, hogy útfelújítást ígértek, a Mecsek-oldalon több helyen azt olvasni, hogy gyalogátkelő létesítése volt a város ígérete, és ugyanilyen hirdetőtáblával a Mohácsi úton is találkoztam.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Fogadkoznak a táblán lévő felirat szerint, hogy az ígéreteket valóra is váltják. Az első kérdésem, hogy meddig maradnak kint ezek a tákolmányok? Amíg az ígéret valóra nem válik? Esetleg a csodában bíznak? Mert akkor, gondolom, hosszú hónapokon, de lehet, hogy éveken át kell ezeket nézegetni. Amúgy azt gyanítom, hogy csak a választások előtt volt ezeknek funkciója, és hamarosan össze is fogják szedni. Egyébként pedig érdekes látni, hogy az eddigi nulla zebra helyett a Bálicsi, Angster, Surányi, Magaslati utakon 4-5 gyalogátkelőt is kialakítanának. Lehet nem kellene túlzásokba esni! 

A másik, talán még fontosabb kérdés, hogy ha megígérte az önkormányzat ezeket a fejlesztéseket, akkor miért nem valósította is meg az elmúlt négy-öt év során? Talán azt hiszi a város polgármestere, hogy az ígéretek valóra váltását ilyen táblákkal ki lehet váltani, és akkor azzal a pécsiek megelégszenek? Ezek szerint élményfürdő helyett is inkább hirdetőtáblákra számíthatunk?! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!