Postabontás

2024.06.22. 19:09

A kert fele legyen szeméttelep?! - teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

Fotó: Huszár Gábor

Nincs zöldjárat, a kerti hulladék elégetése pedig Pécsett tilos - olvastam a panaszt a Postabontásban. Át tudom érezni a problémát, igaz, én nem Deindolban lakom, de hasonlók a gondjaim. Van a telkemen egy nagy szőlő, gyümölcsfák, veteményes és virágoskert is. A zöldhulladék égetése nem megengedett, de a venyige, a fák, bokrok lemetszett ágai akkora mennyiséget jelentenek, hogy a komposztálásuk - amit alternatívaként tanácsolnak - nem kivitelezhető. És akkor még ott a levágott fű, a gyomlálás után megmaradó gaz, amivel szintén kezdeni kell valamint. 

Az mégse járható út, hogy a telkem felét szemétteleppé nyilvánítom! Az egyetlen megoldás az égetés lenne, de miután helyi rendelet, ami szabályozná, az nincs, így a tevékenység tilos. Ha legalább évente kétszer - egyszer tavasszal, egyszer pedig ősszel - megengednék a tűzrakást a kert végében, már az is nagy előrelépés lenne. Én nem hiszem, hogy a száraz faágak, és egyebek pár órás égetése olyan hatalmas mértékben szennyezné a környezetet. A városi autósforgalom szerintem sokkal veszélyesebb a kibocsátott károsanyag mértékét nézve. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!