Plusz jövedelem

2024.05.30. 19:07

A visszaváltható palack a legújabb kincs a kukákban?

Wald Kata

Fotó: Denes Martonfai

A mai világban egyre nagyobb a környezet szennyezése, ezért jó ötletnek tűnik, hogy a palackok egy jó részét vissza lehet váltani. Ezzel több előnyt is élvezhetünk. Azt azonban nem gondoltam, hogy olyan következménye is lesz az új rendszernek, amit a napokban láttam.

Az utcánkban megjelent a rendszeres Biokom járat, hogy a kukákat ürítse. Meglepetésemre, a személyzet három tagja nem a munkával foglakozott, hanem a kukák szisztematikus átkutatásával töltötték a munkaidejük egy részét, és nagy örömmel újságolták egymásnak, hogy három palackot is találtak, amit vissza tudnak váltani.

Nem a plusz jövedelmet sajnálom tőlük, hanem a következő a kifogásom: ha nálunk, az utcában öt percig tartott a kis akciójuk, akkor felmerül a kérdés, hogy a napi, havi munkaidejükből mennyit fordítanak a megfizetett munkájukra és mennyit lógnak el, a maszekolási idővel.

Amennyiben erre, az egyébként hasznos tevékenységre adják a fejüket, akkor azt munkaidő után tegyék. Az egyébként nem rossz jövedelmüket magán időből egészítsék ki. Szerintem talán korrektebb lenne azt a kis pénzt a hajléktalanoknak hagyni. Ők is megdolgoznak a megélhetésük érdekében, megérdemelnék ezt a kis pluszt.    

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!