Postabontás

2024.05.29. 19:41

A vevő nem pénztáros! - hívja fel a figyelmet olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Lucigerma

Újabb és újabb üzletekben nyílnak önkiszolgáló pénztárak. Úgy tűnik, elkerülhetetlen, hogy ezek használatát mindenki megtanulja. Egyre több helyen azt is tapasztalom, hogy ezek a kasszák csak bankkártyát fogadnak el. Márpedig én a készpénz híve vagyok. Tudom, maradi hozzáállás, de nekem így a kényelmes. Többek közt azért is, mert nap mint nap hallani, hogy a bankkártyákkal való visszaélések mennyire gyakoriak, újabb és újabb trükköket találnak ki a csalók, hogy a gyanútlan áldozatok pénzét megszerezzék. Ez is az oka annak, hogy a készpénz használatában jobban bízom. 

Így azonban sokszor hátrányos helyzetben érzem magam, mert hiába állok sorban az önkiszolgáló kasszánál, ha a háromból kettőnél csak bankkártyával tudok fizetni. Ráadásul, ha a péksüteményeket nem lehet ellátni vonalkóddal, hanem azokat a pénztárgépen kell beazonosítani, minden esetben kell segítséget kérnem. Mert a kakaós és fahéjas csiga, vagy a zsemleféleségek között nem mindig látható az egyértelmű különbség. Az önkiszolgáló kasszáknál a pénztárosok munkáját végzi a vevő. Kényszerűségből. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!