Postabontás

2024.05.08. 19:57

A röntgen megtörtént, a lelet sehol – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: My Ocean Production

A napokban a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények egyik rendelőintézetében jártam, röntgenfelvétel elvégeztetésének céljából. Ha már ott voltam, egyúttal az éves tüdőröntgent is elvégeztettem. Igaz, hogy időpontra érkeztem, mégis meglepően, gyorsan, és nagyon jól szervezetten megtörténtek a vizsgálatok. A röntgenfelvétel leletére ellenben jó fél órát kellett várni, mire az értékelés elkészült és kiadták. A tüdőröntgen eredményének a leletét pedig online, az EESZT-re ígérték. 

 

Mivel több napon keresztül nem találtam a felületen a leletet, telefonon érdeklődtem a hiányzó dokumentum felől. A telefonban közölték, hogy elfelejtették feltenni az eredményt, valószínű mások leleteivel együtt. Kérték, hogy fáradjak be és írásban kiadják a leletet. Szeretném megkérdezni, hogy ha már ilyen meglepően jól szervezett a felvétel készítésének elvégzése, akkor miért nem működik ilyen jól az értékelés is? Azt is közölték velem, hogy utólag már nem teszik fel a leletet az EESZT-re. Ez így már nem olyan elegáns, arról nem beszélve, hogy egy leletért a város egyik végéből a másikba kell utazni, a mai üzemanyag árak mellett. Kicsit az alfonzói jelenet jutott eszembe, a szépen felterített asztal és a rajta lévő kiskanál esete. Így már nem olyan elegáns a történet!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!