Postabontás

2023.10.04. 19:30

A gyerek nem árucikk - hívja fel a figyelmet olvasónk

Itt lenne az ideje, hogy a bevásárlókocsik és kosarak tisztán tartására fokozottabban ügyeljenek a kereskedelmi egységek – vetődött fel a javaslat a DN sms-rovatában.

Wald Kata

Az észrevétellel teljesen egyetértek – van, hogy ragadnak a kosztól ezek az eszközök. Nem szabad azonban a vásárló felelősségét se figyelmen kívül hagyni. Én, ha azt látom, hogy valamelyik kocsi vagy kosár használhatatlan állapotban van, jelezni szoktam a vevőszolgálatnál, vagy az információs pultnál. 

Nem szoktam szólni viszont azoknak a szülőknek, akik a totyogó gyermekeik szállítására a bevásárlókocsit használják, mert nem szeretnék senkivel konfliktusba keveredni. Viszont mindig bosszankodok magamban, hogy ők miért nem látják, hogy ez így nem helyénvaló. Hamarosan jön az esős őszi időjárás, a téli latyakról nem is beszélve. Akkor is majd oda kell tennem a kenyerem, ahol korábban egy kisgyerek a vizes, sáros kiscsizmájában ácsorgott? A kocsi azért van, hogy árut pakoljunk bele. A gyerek pedig nem árucikk. 

Talán a biztonsági őrök azok, akik tehetnének valamit annak érdekében, hogy a szülők is megértsék: a gyereknek legfeljebb a bevásárlókocsi ülő részében van helye. Ha pedig ilyen nincs – mert egyre több olyan kocsi van, ami ezzel a funkcióval nem rendelkezik –, akkor babakocsiban, hordozóban kell megoldani a kicsik szállítását. Nem csak a higiénia miatt fontos, hogy ne a bevásárlókocsiban ácsorogjanak a gyerekek. Hanem azért is, mert balesetveszélyes. Láttam már apukát az utolsó pillanatban visszatartani az éppen borulni készülő kocsit – nem történt más, mint a kisfiú meglátott valami számára érdekeset a polcon, felállt, a járgány pedig megbillent.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!