Postabontás

2023.06.14. 14:40

A buszsofőröktől udvariasság, kedvesség lenne elvárható - hangsúlyozzák olvasóink

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Kzenon

- A vasútállomásnál szálltam fel egy helyi járatra, előttem egy utas információt kért a buszsofőrtől. Az útvonal iránt érdeklődött. A rövid és tömör válasz annyi volt, hogy a következő megálló nevét odabökte neki kelletlenül a buszvezető. De nem ez volt az egyetlen kellemetlen élmény az út során. Egy idős hölgy le szeretett volna szállni, de a sofőr türelmetlenül becsukta az ajtót, hajszálon múlt, hogy nem csukta rá. Kifejezetten rossz érzésekkel töltött el ez a pár perces utazás. A kedvesség, és udvariasság a sofőröktől miért nem alapvető elvárás? - fogalmazta meg kérdését olvasónk.

Más pozitív tapasztalatokról számolt be: - Orvoshoz igyekeztem, az utolsó pillanatban értem a Mecsek Áruháznál lévő buszmegállóba. Pontosabban majdnem lekéstem a járatot, de mikor hallottam, hogy a busz közelít, elkezdtem szaladni - már amennyire szaladni tudok. A sofőr ezt észrevette, és megvárta a megállóban, amíg odaérek. Példaértékű, jó lenne, ha a Tüke Busz minden alkalmazottja ilyen segítőkész lenne! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!