A vírus nem alszik

2023.01.05. 20:12

A kezeket fertőtleníteni, a távolságot tartani kellene - vélekednek olvasóink

A télre jellemző légúti megbetegedések, az influenza, valamint a koronavírus elleni védekezésként a kézfertőtlenítés és a távolságtartás fontosságát hangsúlyozzák olvasóink.

W. K.

Fotó: Markovics Gábor

-  Egyre több helyről hallani, hogy a maszk viselése ajánlott a zsúfolt helyeken. Télen, amikor terjednek a légúti megbetegedések, itt az influenza, a koronavírus, akkor a kézfertőtlenítés fontosságát is hangsúlyozni kell szerintem - írja egyikük. - A tégelyek sok helyen folyamatosan kint vannak - például egészségügyi intézményekben, bevásárlóközpontokban, élelmiszerüzletekben. Sajnos azonban nem nagyon látom, hogy ezeket bárki is használná. Pedig fel vannak töltve, kipróbáltam. Nem dísznek tették oda. Jó lenne, ha ezzel is próbálnák vigyázni egymásra - hívja fel a figyelmet.

Más a távolságtartásra helyezi a hangsúlyt. - Mindenki maga döntheti el, hogy visel-e maszkot, vagy sem. A távolságtartáshoz viszont két ember kell. Nagyon kellemetlen, ha a pénztárnál mögöttem tolakodónak szólnom kell, hogy legyen kedves, és álljon legalább egy lépéssel hátrébb. Ha jobban odafigyelnének egymásra az emberek, akkor az természetes lenne, hogy amikor itt vannak a fertőző  betegségek, mint az influenza, illetve koronavírusos esetekről is egyre gyakrabban hallani, akkor tartjuk a szükséges távolságot egymástól. Nem kerül semmibe, és van is már gyakorlata benne mindenkinek - adott hangot véleményének előfizetőnk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!