Több jel is erre mutat

2024.04.24. 07:51

Magyar Péter és mozgalma Bajnaiékkal működhet együtt

A Taplramagyarok.hu adatkezelési botrányának eddigi fejleményei és Magyarék önleleplező megnyilvánulásai is erre utalnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Újabb fejleménnyel gyűrűzött tovább Magyar Péter mozgalmának adatkezelési botránya, miután további olyan információ került napvilágra, amely azt mutatja, hogy Magyarék a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos körrel működhetnek együtt – írják.

Deák Dániel politológus hívta fel rá a figyelmet egy keddi Facebook-bejegyzésében, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának PDF-változatában Bárdos Barnabás neve szerepel a szerző rubrikában. Bárdos korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista által alapított mozgalomnak, a noÁrnak a pénzügyekért felelős menedzsere volt. 

A tevékenységét a minap beszüntető noÁrról ismert: azokkal az amerikai cégekkel dolgoztak együtt, amelyek érintettek voltak a dollárbaloldal-botrányban, vagyis a külföldről finanszírozott kampányfiaskóban.

A mozgalom adatkezelését részben a DatAdat végezte, így például a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó céghálóhoz kerültek azoknak a személyes adatai, akik ezeket megadták a noÁr webshopjában, akik előfizettek vagy feliratkoztak a mozgalom hírlevelére, vagy az ő felületükön regisztráltak valamely tüntetésre.

A datadatos kör Magyar Péter mozgalma körüli felbukkanását követően a Szuverenitásvédelmi Hivatal is vizsgálódni kezdett, nevezetesen a külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk miatt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Gyurcsányék is azzal a céggel dolgoztatnak, amely felbukkant Magyar Péter mozgalma mögött

Ez derül ki a Demokratikus Koalíció honlapján megtalálható tájékoztatóból, eszerint ugyanis részben az Estratos Digital GmbH. végzi a párt adatkezelését. Ráadásul a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-céghálóba sorolható Estratos a DK plusz nevű mobilalkalmazás adatvédelmi tájékoztatójában is fellelhető – írja a Magyar Nemzet a cikkében.

Magyar Péter mozgalmának a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójának pdf-változatában Bárdos Barnabás neve szerepel a szerző rubrikában. És hogy kicsoda Bárdos? Ő volt a korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista, Molnár Áron által alapított mozgalom, a noÁr pénzügyekért felelős menedzsere. Talán nem meglepő, hogy a mozgalom adatkezelését is részben a DatAdat végezte.

A jelek szerint tehát akárhová nézünk a baloldalon, szinte mindenütt a Bajnai-féle céghálózat jön szembe.

A cikk IDE KATTINTA olvasható tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában