Sportlövészet

2024.08.02. 14:10

Olimpiai csúcsbeállítással jutott fináléba Major Veronika

Móga Richárd

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán és a 2021-es tokiói olimpián egyaránt jól teljesített a Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője, Major Veronika, sőt, már a 2024-es párizsi olimpián is szerepelhetett döntőben a légpisztolyosok között. Azon a megmérettetésen nyolcadikként végzett, a női sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámában viszont magasabbra teheti a lécet, ugyanis első helyen, 592 körös olimpiai csúcsbeállítással nyerte a selejtezőt.

A negyven induló között egyébként Fábián Sára is érdekelt volt, aki a 30 precíziós lövés után 291 körrel a 9. helyen állt, 582 körös összteljesítményével (a döntőhöz legalább 585 kellett volna) viszont visszacsúszott a 14. pozícióba.

Major Veronikának a szombaton 9.30-kor kezdődő fináléban indiai, iráni, vietnami, kínai, dél-koreai, francia és amerikai riválisa lesz. A magyar sportoló remélhetőleg földi paradicsomként fogja emlegetni a párizsi olimpia lövészversenyeinek helyszínét, ami hagy némi kivetnivalót maga után. Gondolhatunk itt a szállás alacsony minőségére, a rozsdás mezőgazdasági épületekre, a napraforgóföldekre és szélben lengedező fákra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!