Úszás

2024.07.27. 13:37

Jászóval kiegészülve, hetedik idővel bejutott az olimpiai döntőbe a férfi 4x100 méteres gyorsváltó

Móga Richárd

Forrás: MÚSZ

A 4×100 méteres férfiváltóban tehette le először névjegyét a PSN Zrt. óriása, Jászó Ádám, aki Németh Nándorral, Kós Hubertel és Szabó Szebasztiánnal kiegészülve ugorhatott medencébe a 2024-es párizsi olimpián.

Mint kiderült, már az Európa-bajnokságon megbeszélte Sós Csaba szövetségi kapitány és Milák Kristóf, hogy utóbbi csak egyéni számokban indul az ötkarikás játékokon, a 4×100 méteres férfiváltóban nem számíthatnak rá.

– Azt gondolom, ez a váltó Milák Kristóf nélkül is nagyon erős, és reális esélye van a döntőbe jutásra – nyilatkozta még az olimpiát megelőzően a szövetségi kapitány, Sós Csaba.

A sokat látott szakembernek igaza lett, a magyar négyes az első elődöntőben a világbajnok kínai, a brit és az olasz kvartett mögött végzett 3:12.96-os idővel. A második elődöntőben csak az ausztrál, brazil, és amerikai csapat úszott jobbat, így lehet készülni a 21.44-kor kezdődő döntőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!