Sportlövészet

2024.07.27. 14:10

Hatalmas bravúr: első helyen kvalifikálta magát a fináléba Major Veronika

Móga Richárd

Fotó: Nagy Gábor

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán és a 2021-es tokiói olimpián egyaránt jól teljesített a Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője, Major Veronika, aki az elmúlt időszakban azért dolgozott rengeteget, hogy Franciaországban, a 2024-es olimpián is maradandót alkosson.

Mint kiderült, a szállás alacsony minőségével is meg kell küzdenie az öt magyar érdekeltnek, Mészáros Eszternek, Péni Istvánnak, Major Veronikának, Pekler Zalánnak és az újonc Fábián Sára Ráhelnek. Nem is kérdés, hogy a pisztolyos Major döntős esélyekkel készülhetett a rajtra, független attól, hogy egészen áprilisig húzta a kvótaszerzést. A tokiói olimpián a légpisztolyosok alapversenyében a 34., a sportpisztolyosok versenyében a 35. helyen végzett, de később egyértelműen stabilizálta helyét a világ élvonalában.

Így tehát nem volt olyan meglepő a pazar kezdése a női légpisztolyosok selejtezőjében, ahol 582 körrel zárta a 60 lövést, s ezzel első helyen kvalifikálta magát a vasárnap délben kezdődő döntőbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!