Krimi

2024.06.07. 12:01

Robbanás történt egy barkácsáruházban, 12 embert kórházba vittek

Robbanás történt egy barkácsáruházban, valószínűleg egy gázkazán robbant fel.

MW

Fotó: MTI/AP/Romániai Sürgõsségi Helyzetek Felügyelõsége

Robbanás történt az észak-romániai Botosani városában egy barkácsáruházban pénteken, 12 sérültet kórházba szállítottak.

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint vélhetően egy gázkazán robbant fel az irodák környékén, és a sérültek többsége az áruház alkalmazottai közül került ki. Az áruházban tartózkodók zöme, 110 ember segítség nélkül ki tudott menekülni.

A robbanás következtében keletkezett tüzet eloltották, a tűzoltók a romos épületben folytatják az esetleg bennrekedt emberek keresését. 

Az államtitkár elmondta: feladatuk meglehetősen veszélyes, mert nem tudni, mennyire gyengült meg az épület szerkezete. Az áruház nem dőlt össze, de a robbanás számos szerkezeti elemét leszakította, megrongálta.

A kórházi ellátásra szoruló emberek törést, zúzódásokat és különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek, de valamennyien eszméletüknél voltak. A súlyosabb állapotban lévő sérültekért Jászvásárból és Bukarestből is helikoptert indítottak, hogy a jobban felszerelt sürgősségi kórházakba szállítsák őket.

Borítókép: A romániai Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) felvételén tűzoltók dolgoznak az észak-romániai Botosán városának egyik barkácsáruházában történt robbanást követően 2024. június 7-én 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!