Kosárlabda

14 órája

Csirke Ferenc: voltak dolgok, amik szívből jöttek

Sokáig vezetett, de nem tudta kihúzni a mérkőzés végéig a PVSK-Veolia. Az óriásit küzdő NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata nyerte az NB I. 5. fordulójában a pécsi derbit. Ugyanakkor minden nyilatkozó a szurkolókról beszélt.

Kvanduk Bence

Kemény küzdelem, fantasztikus hangulat. Minden benne volt a PVSK-Veolia és az NKA Universitas Pécs mérkőzésében, amiért a kosárlabdát szeretik az emberek. Végül pedig az egyetemi együttes megszerezte ötödik győzelmét, míg a Panthers ötödjére is vereséget szenvedett.

NKA
Kerpel-Froniusék megküzdöttek az NKA sikeréért a Panthers ellen is
Forrás: NKA Universitas Pécs

Szrecsko Szekulovics, a PVSK vezetőedzője: 

– Gratulálok a győzelemhez, egy sportszerű mérkőzés volt. Nagyon gratulálok a szurkolótáboroknak. Rendkívül sajnálom, hogy nem adtuk ezt vissza győzelem formájában. Jó volt a felkészülésünk, ezt az eredmény is megmutatta az első félidőben. A második félidőben 10 pont körüli előnyhöz jutottunk, de sok hibát követtünk el. Rosszul passzoltunk, és visszajött az NKA. Ha kihagyjuk a ziccereket, a büntetőket és ilyen szoros lesz a végére a mérkőzés, akkor nagyon nehéz győzni.

Csirke Ferenc, az NKA vezetőedzője: 

– Gratulálok mind a két csapatnak és mindkét szurkolótábornak. Egyszerűen fantasztikus, hogy Pécsett két pécsi csapat játszott háromezer néző előtt. Nem kell túlragozni semmit, ugyanúgy nyerhetett volna a PVSK is. 

Nem szeretnék most szakmázni, voltak dolgok, amik szívből jöttek, és gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, hogy ez egy nagy győzelem, de a PVSK is szerintem fog itthon elég sok mérkőzést nyerni. 

Nagyon jól játszottak, nagyon jó védekezést választottak, de a második félidőre sikerült rendeznünk a sorokat. Mind a két csapat boldog lehet, hogy ennyi ember kijött és remélem, hogy nagyon sokáig tud ez a csata folytatódni. Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak, nagyon sokat segítettek.

Ognjen Micsovics, a PVSK irányítója

– Tudtuk már a mérkőzés előtt is, hogy egy nagyon kemény összecsapás előtt állunk, hiszen egy nagyon kemény és fizikális csapattal volt dolgunk. Ők négy győzelemmel veretlenül érkeztek hozzánk, mi megpróbáltunk az elejétől keményen harcolni, a legjobb formánkat hozni, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Sajnos a végén rengeteg tiszta dobást hibáztunk el, és egy vereség lett az eredménye.

Kerpel-Fronius Gáspár, az NKA irányítója 

– Először is gratulálok mindkét csapatnak, pont ilyen mérkőzésre számítottunk. Negyven percig óriási küzdelem volt a pályán. Az első félidőben borzasztóan dobtunk, a védekezésünk is rossz volt. A második félidőben sikerült egy kicsit ezen javítani, de ott is sokat hibáztunk. Sok lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek, de szerintem a küzdés rendben volt, és ez meghozta a győzelmet. Gratulálok a PVSK-nak és sok sikert kívánok nekik a jövőben!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában