Gera elárulta Pécsen, hol tudja még jellegzetes gólörömét végrehajtani (videó)

Újra bevették Uránvárost a PMFC ikonjai. Gera Zoltán mellett Fehér Csabával és Palaczki Jánossal találkozhattak a pécsi futball kedvelői, no meg a piros-feketék U16-os csapata pénteken a Club 2 Pubban, ahol ellátták a fiatalokat rengeteg tanáccsal saját tapasztalataikon át.

Kvanduk Bence

Hagyományteremtő céllal hívott életre a PMSC Öregfiúk Egyesülete egy klubdélutánt a PMFC-vel együttműködve, amelyen az egyesület megkerülhetetlen alakjai tartottak élménybeszámolót az utánpótlás játékosok, s a pécsi labdarúgás rajongói számára. Ezúttal Gera Zoltán, Fehér Csaba és Palaczki János idézte fel a karriere során tapasztaltakat K. Mayer Andrással beszélgetve.

Gera Zoltán
Fehér Csaba, Gera Zoltán és Palaczki János látta el tanácsokkal a PMFC tehetségeit
Fotó: Löffler Péter

Gera a beszélgetés elején kijelentette, nagy szerencséje is volt, amikor visszakerült az akkor NB II.-es PMFC-hez, ahol Róth Antal volt az edző.

– Ha nem ő lett volna az edzőm, nem biztos, hogy sikerült volna ezt a szintet megugranom – fogalmazott a 97-szeres válogatott. – Nagyon türelmes volt velem, megtervezte a terhelésemet, eleinte csak időhúzó csere voltam idegenben. Két hónap után a Komló ellen voltam talán először kezdő, és bennragadtam, de lehet ha sietteti ezt a folyamatot, akkor megégek, és félre dobnak.

Mind hangsúlyozták, hogy rengeteget jelentett számukra, hogy a klubnál kézzel fogható példaképeket nézve nőhettek fel, és arról álmodozhattak, hogy pályára lépnek majd piros-feketében. A többi csak ez után jött. Emellett többször is kijelentették, a szorgalom, türelem és a mentalitás emelheti ki a tehetséget a többi játékos közül.

Palaczki azt tanácsolta a fiataloknak, hogy mindig tűzzenek ki maguk elé célt, de az olyan legyen, amit meg tudnak valósítani. Ha azt elérik, jöhet a következő.

Gera felidézte, hogy Angliába szerződve „be volt tojva”, de a West Bromnál lévő pozitív légkörtől sokat javult a teljesítménye. Azt javasolta a PMFC U16-os csapatának, ezt a támogató közeget alakítsák ki maguk között. Emellett jelezte, felismerte külföldre igazolva, hogy változtatnia kell a játékán, nem cipelheti annyit a labdát, mint azt tette itthon.

Fehér összehasonlította azt is, hogy Hollandiába mennyivel jobban kötődnek a szurkolók a klubokhoz. Magyarországon még mindig a siker csalja ki az embereket a stadionokba, külföldön a klub iránti szeretet. Ehhez a véleményhez csatlakozott Gera is, kijelentette, Angliában nem ingadozik úgy a rajongók véleménye, hogy győzelem után mindenki jó, vereség után pedig kutyák. Egy sokk volt számukra hazatérni.

 

Az Angliában csak mágikus magyarként emlegetett Gera azt is elárulta nagy mosollyal, híres gólörömét már csak a víz alatt tudja megcsinálni.
A magyar válogatott Eb-szereplésére is kitértek a beszélgetés során. Mindannyian úgy vélekedtek, hogy ez volt a realitás, ugyanakkor Fehér figyelmeztetett, hogy a válogatott szereplése nem szabad, hogy elvakítsa a szakembereket, mert a magyar labdarúgás nincs olyan jó helyzetben, mint amilyen jól a nemzeti együttes szerepelt az elmúlt években.

A tervek szerint legközelebb dr. Horváth Zsolt, Tököli Attila és Bajzát Péter lesznek a vendégek.

A Gera Zoltánnal, Fehér Csabával és Palaczki Jánossal való teljes beszélgetést itt megtekintheti:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában