Görkorcsolya vb

15 órája

A vb kilencedik helyéig ugrott a 17 éves koris

Kvanduk Bence

Forrás: Kovács Boglárka

Csodálatosan szerepelt élete első világbajnokságán a mindössze 17 éves pécsi görkorcsolyázó, Kovács Boglárka. A World Skate Games elnevezésű versenyen egészen a 9. helyig ugrott Olaszországban.

A Rómában rendezett versenyen közel 350 női és férfi versenyző mérette meg magát. Kovács hat évnyi felkészülést követően utazott ki a megméretettésre, az inline freestyle kategórián belül indult el.

Mindjárt az első napon sikerült elérnie a fantasztikus eredményét, az ugró számban szerezte meg a kilencedik helyet. Az arany a semleges színekben induló Alena Efimováé lett, mögötte a hazai versenyző Francesca Brivio és a szenegáli Awa Balde végzett. Ez azért is megsüvegelendő teljesítmény, mert ebben a kategóriában nincs korosztályos verseny, azaz a junior korú sportolóknak a jóval tapasztaltabb, idősebb vetélytársakkal is össze kell mérniük tudásukat, képességeiket.

Emellett a gyors szlalom és slide kategóriákban indult. Utóbbiban csúszás közben kell különböző figurákat bemutatni. A 35. és a 26. hely lett az övé ezekben a számokban.

A két percig tartó, zenés koreográfiájával a klasszikus versenyben a 37. lett az 53 riválissal szemben.

Ugrásban eredményei alapján a világranglista 7. helyén áll. A következő világbajnokságra már dobogós reményekkel utazik majd, s bízik benne, hogy akár a pódium legfelső fokára is felléphet. Jövőre harmadik Eb-jén szerepelhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában