Labdarúgás

2024.08.03. 08:48

A Mohács és a két pécsi csapat idegenben, a Himesháza, a Harkány és a Bóly otthon kezdi a kupaszezont

A hétvégén rajtol a MOL Magyar Kupa 2024/25-ös szezonja, ráadásul hat baranyai labdarúgócsapat is érdekelt lesz az első körben. A PMFC, a PTE-PEAC, valamint a Mohács együttese idegenben, a Himesháza, a Harkány és a Bóly hazai környezetben vívhatja ki a továbbjutást.

Móga Richárd

Száznegyvennégy csapattal kezdődik meg az idei kupaszezon, de négy klub, a Duna SK, a Balatonalmádi SE, a Faddi SE, valamint a Somogysárd SE játék nélkül jutott tovább. Legutóbbi egyébként a Lovászhetény vendégeként szerepelhetett volna, de a baranyai gárda a közelgő idényre nem nevezett. 

Ahogy azt az elmúlt esztendőkben is megszokhattuk, a vármegyei kupákból feljutó, illetve harmadosztályú együtteseket négy területi alapú csoportba rendezték, hogy a kiscsapatokat megkíméljék a hosszú utazásoktól. Az első két körben szokás szerint még nem lesznek érdekeltek a két legmagasabb osztály labdarúgócsapatai, az NB I.-es és II.-es klubok a harmadik fordulóban lépnek be, és a harmadik körben erőnyerők, tehát nem sorsolják őket egymáshoz. 

Érdekesség, hogy az amatőrmezőnnyel együtt áll rajthoz négy egykori kupagyőztes, a III. Kerületi TVE, a Szolnoki MÁV, a BFC Siófok és a harmadosztályba kieső PMFC, már Aczél Zoltán vezetésével. A szebb időket is megélt pécsi klub a Tolna vármegye egyes bajnokság bronzérmesének otthonában, a Kakasd vendégeként vívhatja ki a továbbjutást. Egy hete egyébként a Siklós egy felkészülési mérkőzés keretein belül gyakorlatilag átgázolt a Kakasdon (10–1). A másik NB III.-­as pécsi gárda, a PTE-PEAC szintén idegenben bizonyíthat, méghozzá az ugyancsak NB III.­-ban vitézkedő Bonyhád ellen. A Mohács labdarúgócsapata a Somogy vármegye I.-es pontvadászat ezüstérmesénél, a Nagybajom háza táján kezdheti meg a 2024/25-ös idényt. 

Az egyetlen Baranya vármegye II.-es alakulat, a Himesháza szurkolói előtt mutathatja meg, hogy mire képes, ráadásul a két osztállyal feljebb sziporkázó Szekszárd ellen. A Gyógyfürdő Harkány is még vármegye II.-esként szerzett jogot az indulásra, de összejött az osztálylépes, a közelgő idényt pedig már az új vezetőedzővel, Szabó Zsolttal kezdi, így a kupában, az NB III.-as Majos ellen is ő irányíthat. A jelenlegi baranyai indulók közül a Bólyra vár talán a legnehezebb feladat, ugyanis a tavalyi idényben, a harmadosztályban ezüstérmet szerző Iváncsa ellen kellene maradandót alkotni hazai terepen. 

Szombati mérkőzések: Bonyhád VLC–PTE-PEAC, Nagybajomi AC–Mohácsi TE 1888, (mindkettő 16.30). 
Vasárnapi mérkőzések: Kakasd SE–PMFC, 16.00, Bólyi SE–Iváncsa KSE, Gyógyfürdő Harkány–Majosi SE, (mindkettő 16.30), Himesházi KSE–Szekszárdi UFC, 17.00. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában