Kosárlabda

2024.08.14. 10:38

A kilencedik helyért folytathatják az Eb-n

Kvanduk Bence

Forrás: FIBA

Megszerezte első győzelmét a B-divíziós Európa-bajnokságon a magyar fiú kosárlabda-válogatott, amelynek soraiban ott van a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia négy növendéke: Burony Bálint, Pavlik Benjamin, Inalegwu Noel és Gáspár Vince.

Az első sikert három vereséget követően Bosznia-Hercegovina ellen érte el a magyar együttes, tizennégy ponttal múlta felül ellenfelét. Így csütörtökön 13.30-tól a 9-16. helyért vívhat tovább a kontinenstornán.

A negyedik meccsen Gáspár Vince és Burony Bálint nem játszott, Pavlik Benjamin viszont komoly szerepet játszott a sikerben. Összesen 10 pontot hozott össze 42 százalékos hatékonysággal. Emellett három lepattanót, hat gólpasszt és egy blokkot is jegyzett. A gárda harmadik leghatékonyabb játékosa volt a közel 33 perc alatt, amit a parketten tölthetett. Eladott labdája nem volt.

Inalegwu Noel nem teljes négy percet kapott ezúttal. Ez alatt nem tudott ráemelni egy dobást se a gyűrűre, de egy lepattanót leszakított, s kiosztott egy asszisztot is.

Az együttessel asszisztens edzőként Komlódi Dénes is ott van az akadémiáról.

Eredmény: Magyarország U16-Bosznia-Hercegovina U16 82–68.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában