Kézilabda

2024.07.15. 19:28

Alázatos, küzdeni tudó, kitartó csapatot formálnak Komlón

Újra belevágott a munkába a Carbonex-Komló férfi-kézilabdacsapata a munkába, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, mint az előző NB I.-es idény végén. Az átalakuló gárdára kemény tréningek várnak György László irányítása mellett.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Először gyűlt össze a Carbonex-Komló hétfőn, hogy közösen dolgozzon György László irányítása mellett.

Az első tréninget megelőzően Katzirz Dávid, sportigazgazó és Szögi Balázs ügyvezető igazgató köszöntötte a játékosokat, valamint Polics József, a város polgármestere is intézett pár szót főként az újonnan érkezőkhöz. Hangsúlyozta, mennyire fontos a település lakói számára a kézilabda, s minden meccsen látszódnia kell a komlói szívnek a parketten. Emellett biztosította a megjelenteket töretlen támogatásáról is.

Ezt követően a névadó szponzor tulajdonosa, Bódi Dezső megköszönte György Lászlónak is, hogy elvállalta ezt a kihívást, s sikeres szezont kívánt neki, hiszen akkor mindenkié az lesz.

– Nehéz időszak volt az előző idény vége, amit nem szeretnénk megismételni – fogalmazott Bódi. – A vezetőség úgy döntött, új lapra helyezzük a jelen csapatát, ehhez szükséges volt egy új edző is. György László személyében megtaláltuk azt a szakembert, aki középtávon gondolkodik Komlóban, az édesapja itt dolgozott, s korábbi eredményei predesztinálják arra, hogy kiváló munkát végezzen. Jöttek új játékosok is, a szakmai stáb vezetésével a védekezésre tettük a hangsúlyt a kiválasztásukkor. Ilyen magas csapata régen volt Komlónak.

Hozzátette azt is, hogy nehéz jelenleg felmérni az erőviszonyokat, majd augusztus végén, az edzőmeccsek után döntheti el a vezetés, hogy milyen helyezésbeli célt várhat el. Végül megjegyezte, minden azért történik, hogy a szurkolók is jólérezzék magukat ebben a történetben.

– Egy olyan masszív csapatot szeretnénk kialakítani, amely minden körülmények között győzni akar, amely kitartó, küzdeni tud, alázatos. Ezt próbáljuk megformálni a felkészülésünk nyolc hetében – fogalmazott már a vezetőedző, György László az első eligazítást követően. – A következő egy-két hétben az ismerkedésé a főszerep, jönnek az orvosi vizsgálatok, a különböző erőfelmérők, azok kielemzése, visszacsatolása. Utána jönnek majd a technikai, taktikai dogok.

Az első tréningen mindenki megjelent egy hiányzó kivételével, az iráni hálóőr, Mohamad Siavoshi nem érkezett még meg egyelőre.

– Nagyon-nagyon melegre számítunk, ami miatt a terhelés is még nehezebb. Bízom benne, hogy mindenki partner lesz, és elvégezzük az előírt munkát. Ha elhisszük, hogy ennek később meg lesz a gyümölcse, akkor eredményesek is leszünk – zárta szavait.

Ebben a melegben, ha a játékosok nem is óriási elánnal, de jókedvűen vetették bele magukat a tréningbe, s ugyan még helyenként belefért egy-egy vicc is a programba, az edzői utasításokat mindig a lehető legjobban igyekeztek elvégezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában