Labdarúgás

2024.06.18. 18:02

Keresik Aczél utódját: pár napon belül felszáll a kék-fehér füst

Hétfőn délután megdöbbentette szurkolóit a HR-Rent Kozármisleny, amikor közzétette, hogy a labdarúgó NB II.-ben fantasztikus idényt futó csapata és Aczél Zoltán vezetőedző útjai ismét különválnak, mert a klub és a tréner szakmai elképzelései különböznek. Jövő hétfőn pedig már kezdődik a felkészülés.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Egy héttel a felkészülés kezdete előtt jelentette be a HR-Rent Kozármisleny, hogy az 5. helyen végző meglepetéscsapata éléről távozik Aczél Zoltán, aki korábban a veretlenül megnyert harmadosztályú idényt követően is egy évre elment a III. kerületi TVE-hez, abban a szezonban az újonc Misleny osztályozóval maradt benn az NB II.-ben.

– Egy-két napon belül meglesz a végleges megoldás – fogalmazott Magyar Márk klubigazgató kérdésünkre. – Hétfőn kezdi a csapat a felkészülést, addigra az új edzővel meg fogunk állapodni, akkor már munkába áll.

Bárki veszi át az együttest, rettentő nehéz dolga lesz, hiszen a gárda nagyon magasra tette a lécet, s komoly átalakuláson esik át ezen a nyáron.

– A keret kialakításnál inkább fiatalabb játékosok fognak érkezni. Az alap mag, tizenpár fő együtt marad, de ők már a 30-as éveikbe lépnek, így inkább a fiatalításon lesz a hangsúly. Huszonhárom éves kor, és az alatt keresünk játékosokat, hogy gyors, lendületes együttesünk legyen – folytatta. – Előkészítettünk egy NB I.-es klubbal egy szorosabb együttműködést, ezért a jövő évi koncepciónknak fontos eleme lesz, hogy a fiatalokat hogyan kezeljük. Lesz egy új elosztási rendszer, ami kiemelten díjazza, ha több fiatalszabálynak megfelelő játékos van pályán. Ez a költségvetésünk elég nagy hányadát adhatja. Olyan edzőt keresünk, aki ezt a koncepciót elfogadja, a magáénak érzi. Szeretnék olyan szakvezetőt, aki megtartja a játékfilozófiánkat, a hátulról épitkezős támadófocit. Az edző kinevezése mellett a napokban egy szakmai tanácsadó is érkezik majd a klubhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában