Teqball

2024.06.11. 16:30

Erre még Messi is csettintene: aranyérmet ünnepelhetett a technikás szabadszentkirályi lány

Móga Richárd

Forrás: Teqball

A Teqball Wolrd Series első ázsiai állomásának adott otthont Vietnám, ahol többek között a szabadszentkirályi Ács Krisztina is aranyérmes lett Bányik Csabával az oldalán.

A baranyai kötődésű sportoló korábban már maradandót alkotott a világ előtt, ugyanis tavaly év végén még arról számolhattunk be, hogy az Ács–Bányik vegyespáros harmadikként végzett a thaiföldi teqball-világbajnokságon. Ezúttal ismét egy zsúfolásig megtelt arénában lehetett ünnepelni, ráadásul egy még ragyogóbb medálnak lehetett örülni.

A szokásostól eltérően a női egyes, valamint a női páros kimaradt, így még fókuszáltabban várhatta a vegyespárost Ács Krisztina. A saját csoportját megnyerte a magyar páros, majd a kieséses szakaszban következett egy thai kettős (2–0). Az elődöntőben két honfitárs ellen kellett megküzdeni, érdekesség, hogy két hete Madridban ez a párharc volt a finálé, majd a döntőben ismét egy thai duót sikerült legyűrni egy meglehetősen egyoldalú találkozón (2–0). A mérkőzés után Bányik elárulta, hogy az erős szervák, valamint a jó fogadások segítették a duót a győzelemhez.

A Teqball World Series hamarosan visszatér Ázsiába, hiszen július 19-én Kínában rendeznek fordulót, előtte viszont még az amerikai Tulsa fogadja a sportág szerelmeseit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában