Úszás

2024.06.06. 20:27

Berlinben remekeltek a baranyaiak, Limogesben pedig a világbajnoki bronzérmes úszó képviseli hazánkat

Móga Richárd

Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

A magyar paraúszók a pár héttel korábban elért Európa-bajnoki sikereket követően folytatták a nemzetközi versenyzést, és számos kecsegtető időeredményt értek el a berlini világkupán.

A PSN Zrt. tehetsége, Konkoly Zsófia volt a legeredményesebb. Száz pillangón hatodikként, négyszáz gyorson kilencedikként, száz háton tizennegyedikként csapott célba. Sőt, a paralimpiai bajnok emellett érdekelt volt ötven gyorson, ötven háton, ötven pillangón, valamint száz gyorson is.

A szigetvári születésű Papp Bianka kétszáz vegyesen ötödik, négyszáz gyorson ugyancsak ötödik, száz háton a B döntőben első, száz gyorson szintén a B döntőben második lett. Továbbá kézszáz gyorson is elsőként ért célba a B döntőben.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Iván Bence száz mellen és kétszáz vegyesen is B döntőbe jutott. Előbbi versenyszámban összesítésben nyolcadik, utóbbiban pedig harmadik lett.

A paraúszók világkupa-sorozata június 7-én tovább folytatódik a franciaországi Limoges városában, ahol hazánkat a Pécsi Vörös Meteor Sportkör világbajnoki bronzérmese, Hotz Csenge fogja képviselni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában