Rég volt, talán igaz se volt

2024.05.02. 08:16

Egy évtizede vált valóra az álmuk: először lett bajnok a PINKK-Pécsi 424 (galéria)

Tíz éve annak, hogy a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata fennállásának második szezonjában örökre bevéste nevét a sportág hazai történelemkönyvébe. Egy felejthetetlen siker, amit sosem felednek.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Egy évtizede ezen a napon a női kosárlabda szerelmesei lázban égtek, ugyanis 2014. május 2-án rendezték meg a magyar bajnokság döntőjének ötödik meccsét, tehát lehetetlen volt továbbra elhúzni a bajnokavatást.

Egy felejthetetlen idényt tudhatnak maguk mögött.
Egy felejthetetlen idényt tudhatnak maguk mögött.
Fotó: Löffler Péter

A PINKK szempontjából az emlékezetes finálét megelőzte egy Közép-európai Liga néven jegyzett pontvadászat, az Európa-kupa-szereplés, valamint a Magyar Kupában való remeklés is. Ami azt jelenti, hogy a pécsi klub négy fronton is letette névjegyét, a szezon végére mégis maradt erő maradandót alkotni

A bajnokságban az aranyéremért az akkor még PEAC-Pécs néven futó alakulatot kellett legyűrni, habár hazai terepen egyik fél sem hibázott, így 2–2-es állásnál egyre nehezebb volt elképzelni, hogy Roberto Hernandez csapata borítja a papírformát a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A hektikus első húsz perc során minimális előnyt szerzett a PINKK, de sokkal közelebb nem kerültünk a győztes kilétéhez. Aztán a harmadik negyedben gyakorlatilag befagyott az eredményjelző, így a félelmetes hangulatot varázsoló drukkerek kiélezett, izgalmas végjátékra készülhettek. Kritikus helyzetekben a PINKK játékosai higgadtabbak maradtak, így Holt és Kennedy vezényletével magyar bajnok lett a csapat. 

– Nagyon jó érzés visszagondolni azokra az időkre, már csak a csapat miatt is, mert az egy nagyon jó kis brigád volt – nyilatkozta lapunknak Iványi Dalma, aki aznap játszotta karrierje utolsó profi mérkőzését. – Nagyon sokat dolgoztunk azért a sikerért, az pedig külön öröm, hogy úgy értük el azt a bravúrt, hogy nem mi voltunk a favoritok. Személy szerint pedig különösen emlékezetes, hiszen szép lezárása volt a játékos pályafutásomnak. 

A PINKK Pécsi 424 kerete az emlékezetes 2013/14-es idényben: Adamecz Lilla, Tijana Ajdukovics, Győri Dorottya, Erős Fruzsina, Amber Holt, Iványi Dalma, Katona Szidónia, Daphanie Kennedy, Kováts Nóra, Kucsora Réka, Lengyel Dalma, Janka Mincikova, Őri Györgyi, Lucila Pascua, Ruják Nóra, Sarok Nikolett, Aulani Sinclair, Louella Tomlinson. Vezetőedző: Roberto Hernandez. Edző: Szentendrei Áron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában