Kosárlabda

2024.04.11. 19:48

Sima sikerrel startoltak: Frank extrája repítette a Pantherst

Győzelemmel zárta a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B. Piros-csoportos rájátszásának első meccsét a TF-Budapest ellen. A Panthers remek játékkal rukkolt elő, amit ha vasárnap megismétel, akkor tovább is lép a következő körbe.

Kvanduk Bence

Lassan lendült bele a két együttes a meccsbe, egyszerűen a pontszerzés nem ment, Andának például még büntetőből sem sikerült ez. Talán ebben az időszakban csak annak örülhettek a PVSK rajongói, hogy Micsovicsot újra láthatták a pályán hosszú sérülése után. Aztán a másik oldalon Horti törte meg végül a jeget. Üresen maradt a triplavonalon kívül, s egy hárompontossal nyitotta ki a csapokat, másodpercekkel később ugyanis Németh András duplázott rá a Panthers vezetésére.

Panthers
Molnár Mátyás és a Panthers nagy lendületet vett a meccs elején
Fotó: Löffler Péter

Ezt követően már a nagyszünetig nem is lassított a PVSK, s többek között a nagyszerűen kosárlabdázó Franknak köszönhetően villám léptekkel távolodott az ellenfelétől. Szinte osztálykülönbség volt a két együttes között, s a félidőre már 31 pont is.

A fordulást követően aztán a TF rákapcsolt, s elkezdte ledolgozni a hátrányát elég gyorsan, 21–4-et futottak, amikor egy Frank tripla megtörte egy kissé a vendégek lendületét, de ez em sokat változtatott azon, hogy Andáék megfordították a mérkőzés momentumát.

Antóniék a záró tíz percben nagyon rutinosan kosárlabdázva már lehozták a meccset győzelemre, köszönhetően továbbra is Frank nagyszerű megoldásainak.

Ha az első félidei lendületet a Vasút átmenti a fővárosba is, akkor már vasárnap tovább léphet a következő körbe.

PVSK-Veolia–TF-Budapest 101–81 (29–15, 31–14, 17–30, 24–22)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, rájátszás, 1. forduló, 1. meccs. Pécs. 
A PVSK legjobb dobói: Frank 23, Németh 14, Horti 13, Antóni 12. 
A TF legjobb dobói: Dancsecs 25, Szántó 15, Anda 14, Karosi 13-13.

Következik (04. 14., 18.30): TF-Budapest–Panthers.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában