Kosárlabda

2024.03.09. 20:23

Újabb fontos csatát nyert meg az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Egy hatalmas lépéssel került közelebb a rájátszáshoz az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, amely az NB I. 23. fordulójában a közvetlen rivális Oroszlányt is le tudta győzni. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia három találkozóval az alapszakasz vége előtt a kilencedik helyen áll, s a hatodik Körmendtől is csupán egy sikerrel van lemaradva. 

Az összecsapást nem kezdte jól Csirke Ferenc együttese, már nyolcpontos hátrányban volt, amikor elkezdett felzárkózni, de az első tíz perc végére csak négyet tudott lefaragni belőle. A rövid megbeszélést követően viszont rákapcsoltak Kerpel-Froniusék, s két és fél perccel később átvették a vezetést. Sőt, a nagyszünetre már nyolcpontos előnnyel mehettek.

A fordulást követően nagy csata alakult ki a pályán, s a hazaiak oroszlánként küzdve jöttek vissza a meccsbe. A negyed utolsó másodperceiben Stevenson át is billentette a mérleget, ugyanakkor csak egy pont volt az előnye a hazaiaknak a záró tíz percre fordulva.

Az utolsó etapban Meleg Gergőék ismét olyan tempót tudtak diktálni, amivel összehoztak egy kis előnyt, s ahogy haladt előre a találkozó, s nőtt a nyomás az Oroszlányon, annál jobban tudták kihasználni az akadémisták a lehetőségeiket. Végül tizenöttel nyertek.

Oroszlány–NKA Universitas Pécs 91–106 (26–22, 21–33, 25–16, 19–35)
Férfi kosárlabda NB I., 23. forduló.
OSE: RIDDLEY 25, Balsay, GHOLSTON 16/3, Thomas 11/3, POLUTAK 23/9. Csere: Ruják 3/3, Stevenson 10/3, Szabadfi 3, Illés M. Vezetőedző: Váradi Kornél.
NKA Pécs: NIKOLICS 22/3, Kovács P. 4, Manjgafic 13/3, Herger 9, DURMO 26/3. Csere: MELEG G. 11, Walker 17/6, Kerpel-Fronius 3, Henry 1, Scherer. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában