Kosárlabda

2024.03.30. 12:00

Győzelmi kényszerben utazik a Vasút

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Eljött az alapszakasz utolsó fordulója a férfikosárlabda NB I. B. Piros-csoportjában, amely során még egy utolsó rangadót meg kell vívnia a PVSK-Veoliának. A pécsi együttes a fővárosba utazik, hogy a Sport11 Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpontban megmérkőzzön a harmadik helyezett Vasas Akadémiával.

Az angyalföldiek számára már semmi tétje nincs a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozónak. Se lejjebb, se feljebb nem léphet a tabellán. A negyedik Szigetszentmiklós már nem érheti utol, az Újbuda MAFC-cal szemben pedig egyenlő mérleg esetén az egymás elleni meccsek miatt hátrányban van. Emellett pedig az újbudaiak előtt még ott lebeg az első hely délibábja is, hiszen ha a Panthers nem nyer a Vasasnál, akkor siker esetén ők előznének. Ehhez csak az utolsó előtti Óbudát kell megütniük.

Persze azt nem mondhatjuk, hogy a fővárosiak számára érdektelen a meccs, hiszen a rájátszásba mentálisan még sokat számíthat egy Pécs elleni siker. Ettől függetlenül a siker a Vasútnak fontosabb, hiszen minden bizonnyal nyernie kell az első helye megtartásához, ami azt is jelentené egyben, hogy a play-off során végig nála van a pályaelőny is, ami döntő lehet egy fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában