Kosárlabda

2024.03.27. 08:42

Életben tartanák idei szezonjukat a kosaras lányok

Igazi hullámvasút volt az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának eddigi idénye, de a címvédő Sopron ellen akár még az elődöntőt is ki lehet harcolni. Azzal a bravúrral pedig ahogy a pécsi tréner is fogalmazott, életben lehetne tartani a szezont. A párharc első mérkőzését szerdán 18 órától rendezik meg a Novomatic Arénában.

Móga Richárd

Forrás: hunbasket.hu

Igencsak fele­másra sikeredett az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának eddigi 2023/24-es szezonja, de egy huszárvágással akár teljesen más irányt vehet a folytatás. Tizenkét győzelemmel és hat vereséggel az ötödik helyen zárta az alapszakaszt a baranyai együttes, de a címvédő Sopron ellen még az elődöntőt is ki lehet vívni.

Életben tartanák idei szezonjukat.
Életben tartanák idei szezonjukat.
Fotó: Löffler Péter

Ehhez kétszer le kellene győzni a párharc során a hasonló számokkal záró riválist, ami tehát azt jelenti, hogy egyszer meglepetést kellene okozni Sopronban. Márpedig novemberben a Novomatic Arénában esélye sem volt a pécsi klubnak (79–53), sőt, legutóbb 2015-ben sikerült idegenben nyerni a közelgő vetélytárs ellen (76–78). 

Egy esetleges továbbjutás esetén az ELTE-BEAC–DVTK párharcának győztesével lehet majd megmérkőzni, ellenkező esetben viszont maradna az 5.-8. helyért folytatott csata, akárcsak az elmúlt pontvadászat végén. 

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Szeretnénk meglepetést okozni Sopronban, ahová győzelmi szándékkal utazunk. Nagyon motiváltak vagyunk, a tizenhatszoros bajnok Sopron ellen játszani mindig óriási kihívás, arra törekszünk, hogy extra motivációval egy jó meccset játsszunk. Ha koncentráltan és keményen lépünk pályára, és a mi ritmusunkba tudjuk terelni a játékot, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy a szezonunkat életben tartsuk. Mindent odaadunk, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy az elődöntőbe kerüljünk. 

A Play-off további mérkőzései: DVTK Hun-Therm–E.ON ELTE BEAC, SERCO UNI Győr–Vasas Akadémia, TARR KSC Szekszárd–TFSE-MTK, (03.27., 18.00). 
A play-out mérkőzés: BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós–VBW CEKK Cegléd, (03.27., 18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában