Labdarúgás

2023.07.09. 20:00

Sok szép pillanatot adó játékosok köszöntek el szurkolóktól (galéria)

Kvanduk Bence

Forrás: Löffler Péter

Egy év alatt is be tudja lopni egy sportoló a szurkolók szívébe magát. Ehhez még sokszor kimagasló teljesítmény sem kell, elég ha látják rajta, hogy mindent megtesz a mezért, s a csapat sikereiért. Az elmúlt szezont követően viszont alakulataik fontos tagjaiként döntöttek úgy többen is, hogy vagy máshol folytatják, vagy felhagynak aktív pályafutásukkal. Összeállításunkban közülük csemegéztünk a teljesség igénye nélkül, hiszen ezek a sportolók számos szép pillanattal ajándékozták meg a rajongókat.

Az NKA Universitas PEAC-ból két kedvenc is egyszerre döntött úgy, hogy megpróbálkozik egy külföldi kalanddal, így Kiss Virágnak és Wentzel Nórának is legfeljebb a tévék vagy monitorok elől szoríthatunk a sikeréért.

A kosárlabdánál maradva, a PVSK-Veoliába tavaly nyáron visszatérő Tóth Norbert is úgy döntött, nem vág neki még egy idénynek ebben a formában a Vasúttal, inkább sportigazgatóként igyekszik visszasegíteni az élvonalba a gárdát. A városi rivális centere, Nemanja Djordjevics pedig két év után bajnokként távozik az élvonalba jutó NKA Pécstől.

A Sport36-Komló férfikézilabda-csapatának megújulása miatt számos sportoló hagyta el a klubot. Sunajko Filip, Takács Bence, Grünfelder Péter, Vaskó Péter, Brunó Zobec, Pásztor Imre és Tarik Vranac sem húzza már magára a Bányász mezét.

A labdarúgók közül is sokakat már nem láthatunk majd a pályán, Miroslav Grumics visszavonult, a pécsi nevelés, Katona Levente a Kecskeméthez igazolt, hogy előrébb léphessen karrierjével, Kocsis Bencét és Kesztyűs Barnát visszahívta a Paks, míg Bartha László egy osztállyal lejjebb folytatja. Ők pedig csak néhány példa arra, akiket hiányolhatunk majd a baranyai csapatokból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában