Mulatság

2 órája

Vendel-napi búcsút rendez a Kerek Világ Általános Iskola

Az idén 25. éves fennállását ünneplő Kerek Világ Általános iskola különleges programot szervez. Október 18-án Vendel-napi vásárt tartanak 13 órától az iskolában (Pécs, Gesztenyés utca 2.).

Mohay Réka

A programon játékok, finom falatok és vidám hangulat várja a résztvevőket, gyermekeket és szüleiket, rokonaikat egyaránt.

Vendel-napi
Vendel-napi vásárt tart a Kerek Világ.
Forrás: Kerek Világ Általános Iskola

Az évforduló alkalmából a Kerek Világ október 29-én jótékonysági koncertet szervez a Kodály Központban, ahol a Sárik Péter Trió és Illényi Katica lép fel „JazzClass” címmel. Ennek bevételeit a Kerek Világ Alapítvány javára fordítják.

Szent Vendel napját egyébként hivatalosan október 20-án ünnepli a katolikus egyház. Vendelt a jószágtartó gazdák, pásztorok, juhászok védőszentjeként tartják számon.

Pécstől nem messze található Magyarlukafa település, ahol szintén nagy hagyománynak örvend a Vendel-napi búcsú, ott október 20-án, vasárnap kerül sor a színes, népzenével és kirakodóvásárral tarkított programra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában