Harmadik nap

2024.09.11. 10:00

Várkonyi Nándor és Weöres Sándor barátsága is terítékre kerül

Harmadik napjához érkezett a negyedik PécsLIT Fesztivál. Szeptember 11-én is színes programokkal várják az olvasás szerelmeseit a Tudásközpontban.

Czeczon Enikő

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

A nap nyitóeseménye – 16 órakor – egy Bertók-pódium program, amelynek keretében bemutatják a 2020-ban létrejött Nincs online folyóiratot, 17 órakor Kemény Lili érkezik NEM című forradalmi könyvével. Szintén ebben az időpontban, de a Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Térben szerveznek kötetbemutató beszélgetést a „Kedves Bátyuskám! Várkonyi Nándor és Weöres Sándor barátsága levelezésük tükrében, 1933-1973” című kiadvány kapcsán.  

18 órakor Danyi Gáborral lesz beszélgetés a magyarországi szamizdat irodalomról a Tudásközpontban, majd 18 óra 30 perckor Földényi F. László kalauzolásában, A guillotine hosszú árnyéka – Párizsi életképek a 19. századból kötetén keresztül eljuthat a közönség a francia város sikátoraiba, a modernitás kialakulásának labirintusába.

A harmadik nap záróeseménye 19 óra 30 perckor Cserna-Szabó András Az utolsó magyarok című alkotásának bemutatása. 

A novelláskötetben férfiak és nők csetlenek-botlanak a történelem színpadának véres és göcsörtös deszkáin.   

Szeptember 11-e sem telik el kölyökprogramok nélkül. A fesztivál vendége lesz Kiss Ottó, akinek szellemes, könnyed gyermekversei méltán népszerűek a gyerekek és a felnőttek körében is. A szerző az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban – délelőtt 9 óra – és a Tudásközpontban – délelőtt 11 óra – tartott foglalkozáson az alkotói folyamatba avatja be a gyerekeket, akik játékos, kreatív módon megismerkedhetnek a szabad és a kötött vers formával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában