Fesztiválról fesztiválra

2024.08.05. 20:15

A Sziget is fogadja a baranyai fellépőket

A nyáron szinte minden hétre jut legalább egy fesztivál. Az Ördögkatlan után itt a Sziget, ahol most is találkozhatunk baranyai fellépőkkel.

Jusztin Levente

Még ki sem pihentük a 17. Ördögkatlan Fesztivál okozta fáradtságot, újra hátizsákba pakolhatunk, hogy fesztiválon találkozzunk baranyai zenészekkel. Ezen a héten kevesebben mozgolódnak, ám annál színvonalasabb koncertsorozatok várják a hallgatóságot, például a Szigeten.

Sziget: baranyai fellépőket is találunk.
Sziget: baranyai fellépőket is találunk.
Fotó: Drazen Zigic

A Sziget Fesztivál a fiataloké

Évek óta emlegetik azt, hogy a Sziget Fesztivál már nem a magyarországi, hanem a külföldi fesztiválozóknak szól. Részben igazuk lehet, a Sziget képes arra, hogy idecsábítsa a világ legjobb előadóit. Ebből kifolyólag rengeteg, Európa más országaiból érkező bulizóval találkozni, de bőven jut a magyar zenét kedvelőknek is fellépő. Büszkék lehetünk a Baranya vármegyéből induló zenekarokra, akik lehetőséget kaptak az idei évben a koncertezésre.

Mehringer továbbra is mozgásban marad, csütörtökön lépnek fel a JukeBox by Snowattack színpadán hajnali fél egykor. Két napra rá, azaz szombaton Boebeck ejti ámulatba a fesztiválozókat, őt a Petőfi Színpadon láthatjuk fél nyolctól 70 percen keresztül.

Tömegközlekedéssel könnyen elérhető a főváros Pécsről, a legegyszerűbb megoldást a vonattal való utazás jelenti. Viszont jelenleg a Budapestre tartó szerelvények csak Kelenföldig közlekednek, emiatt is lehet számolni késéssel. Onnan villamossal, majd később HÉV-vel juthatunk el a Hajógyári-szigetig. Autóval két és fél óra alatt lehet odaérni a fesztiválra.

Legendás rocker is megmutatja magát

Tizedik alkalommal rendezik meg a négy napig tartó RockBalatont Fonyódon. Augusztus 8-tól 11-ig késő délutántól estig a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő rockzenekarok szaggatják a húrokat a fonyódi Piac téren kialakított fesztiválhelyszínen. Mellettük kapott lehetőséget csütörtökön fél hétkor Rudán Joe bandája.

Pécsről Fonyódra a buszozás jelenti a legegyszerűbb utazási lehetőséget. Aki Rudán Joe koncertjére szeretne odaérni, az a délután három órakor Pécsről induló buszjárattal fél hatkor már Fonyódon találja magát. Természetesen autóval gyorsabban eljut az ember a fesztivál helyszínére, nem egészen két órát vesz igénybe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában