Második nap

2024.08.17. 10:00

Régészekké válhatnak az érdeklődők a Múzeumutca Plusz program keretében

A Múzeumutca Plusz rendezvénysorozat második napjához érkezett. Augusztus 17-én is számos programmal várják az érdeklődőket a Káptalan utca udvaraiban.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

A szombati napon délelőtt 10 és délután 7 óra között lesz látogatható a Históriás udvar, ahol a látogatók a 14-16. századi nyüzsgő táborok életébe csöppenhetnek.  

A Csontváry Múzeum ad otthont szintén délelőtt 10 órától a Megfestenéd selyemre a nyár színeit programnak, amelynek keretében Melegh Andrea útmutatásával a tomboló nyár színeit, a levegő vibrálását, a fényt festhetik az érdeklődők hernyóselyemre. 

Délután 3 és 5 óra között a JPM Igazgatóság udvarán megtapasztalhatják az érdeklődők, hogy milyen régésznek lenni a múzeum szakembereinek segítségével.  

Mindezek mellett közösségi macskakőfestést is szerveznek délután 4 órától. A program keretében a Múzeumutca sokat látott macskakövein hagyhatnak nyomot a látogatók.  

Délután 5 órakor több program is rajtol: tárlatvezetés indul Victor és Claire néven a Vasarely Múzeumban; kísérleti műhelyfoglalkozást tartanak Lantos Ferenc festményei nyomán a Martyn-Lantos Múzeumban; Tűzben született lótuszvirágok - Egyiptizáló alkotások a Zsolnay gyárban címen tárlatvezetés indul a Zsolnay Múzeumban, valamint szintén utóbbi helyszínen Zsolnay díszítő motívumok ihlette csempefestés foglakozáson vehetnek részt az érdeklődők. 

Délután 6 órakor Pásztor Andrea történész tart idegenvezetést a Múzeumutcában, amelynek keretében az érdeklődők mindent megtudhatnak a hangulatos udvarokkal teli utca kiállításokkal gazdag jelenéről, de a régmúltba nyúló történetéről is. Szintén ebben az időpontban tart előadást három régész, Dr. Bertók Gábor, Neményi Réka és Győrffy-Villám Zsombor a mohácsi csatatérkutatásról és a tömegsírfeltárásról.  

A második napon délután 7 órakor egy újnépi, nem hagyományos, kesztyűs-paravános antihős bábjátéknak is szem- és fültanúi lehetnek az érdeklődők. A Patkó Bandi legendája című előadáshoz a zenét a Psycho Mutanats szolgáltataja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában