Tehetség

2024.08.20. 17:07

Nagykanizsán állít ki az egykori pécsi diák

Nagykanizsán, a Plakátházban még augusztus végig látogatható a festőművész „40 +” című kiállítása, mely az alkotó teljes életművét felöleli. Ludvig Dániel egyedi látásmódja érdekes világokba repíti a látogatókat.

Ludvig Dániel a megnyitón

Fotó: Szakony Attila

A zaol.hu írása szerint a tehetséges festőművész korán érezte magában az elszántságot, ezért 13 évesen meghozta a döntést, hogy képzőművészként szeretne dolgozni. A hatodik osztályt kezdte az akkor még létező nagykanizsai Hunyadi-iskolában, ahonnan átjárt a Batthyány-gimnáziumban működő, Stamler Lajos művésztanár vezette rajzszakkörbe. Ludvig Dániel onnantól tudatosan készült a Pécsi Művészeti Gimnáziumba.

 

Ludvig Dániel tanulmányait a pécsi gimnázium reklámgrafika szakán kezdte. Tanára, Erdős János képzőművész a világ akkori leghaladóbb reklámgrafikai irányzatait közvetítette diákjai felé. A kamasz lélek zűrzavara, és az Erdős János által megkövetelt tökéletesség, precízség okozta kibékíthetetlen ellentmondás sokszor sodorta nem éppen korának megfelelő élethelyzetekbe. Képet küldött egy japán grafikai pályázatra, ahol elismerték alkotását, bekerült egy színvonalas nemzetközi katalógusba. A gimnázium negyedik évében megtervezte a Budavári Nyári Játékok teljes arculatát. A kiadványok, szórólapok nagy tetszést arattak a közönség soraiban. Ennek ellenére nem nyert felvételt a képzőművészeti felsőoktatásba. Bizonyos szempontból ez előnyös is, nem vesztette el önazonosságát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában