Népszerű sci-fi

2024.08.18. 10:04

Mesterséges embereket gyártanak, akiket rabszolgamunkára köteleznek

Az augusztusi hosszú hétvége vasárnapján is várja a Pirogránit Kertmozi a filmek szerelmeseit. 18-án este 9 órától a csillagos ég alatt a népszerű Szárnyas fejvadász című film lesz látható.

Czeczon Enikő

A film rendezésekor, ami az 1980-as években volt, 2019 még a távoli jövőnek számított. Ekkor játszódik a Szárnyas fejvadász története, amelyben a Tyrell cég úgynevezett Replikánsokat hoz létre, mesterséges embereket, akiket rabszolgamunkára használnak távoli bolygókon. A Replikánsok azonban időről-időre fellázadnak, megszöknek. Ilyen esetekben lépnek színre a Szárnyas fejvadászok, akiknek feladata megtalálni és likvidálni ezeket az egyedeket. 

Rick Deckard is fejvadász, akinek négy szökött munkást kell kézre kerítenie, akik visszatértek a Földre, hogy találkozzanak a Tyrell vezérével. A Replikánsok vezetője Roy Batty, akinek a sci-fi mozitörténelem egyik legrövidebb, de legfontosabb monológját köszönhetjük,  

A Pirogránit Kertmoziban augusztus 18-án a Ridley Scott által készített végső vágás változatot tekinthetik meg az érdeklődők, úgy, ahogy azt a rendező megálmodta.  

Részletekért keressék fel a kertmozi Facebook-eseményét!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában