Apáink útján

2024.08.10. 20:00

Különleges előadással érkezik Mohácsra az Asterix zenekar

A magyarság sorsfordító, a honfoglalástól a rendszerváltásig ívelő időszakait idézi meg az Asterix zenekar szeptember 8-án Mohácson, a kertmoziban tartandó koncertelőadáson, a magyar rock- és popzene gyöngyszemeit bemutató dalokkal, versekkel és néptánccal vegyítve. Az estre már csak néhány belépő vár gazdára, így elképzelhető, hogy az azt megelőző napon is tartanak egy előadást, amire jótékony célból is postáz majd belépőket az együttes.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Forrás: Asterix zenekar

A tavalyi, átütő sikert hozott Omega emlékkoncert után idén már jelentkezett egy újabb nagy dobással az Asterix Live Music Band, a mohácsi zenekar májusban Illés-Fonográf emlékkoncertet adott.

- Az Omega-emlékkoncertet követően Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere azzal lépett oda hozzánk, nincs-e kedvünk megidézni további magyar, legendás zenekarok emlékét - nyilatkozta korábban lapunknak Wenczel Zoltán, az Asterix vezetője. - Azzal érvelt, hogy ezeken az esteken tulajdonképpen generációk találkoznak, az idősebbek felidézik az ifjúságukat, a fiatalok pedig megismerhetik és megszerethetik az előző évtizedek ikonikus együtteseit.

Nem is kellett sokáig győzködni őket, s választásuk az Illésre és a Fonográfra esett. A zenekar vezetője már akkor jelezte, hogy az emlékkoncertek sora ezzel nem ért véget, a tervek szerint a későbbiekben újabbakkal is jelentkeznek majd. Az igazság pillanata most érkezett el, a vállalkozás pedig minden korábbinál nagyobb szabásúnak ígérkezik. Szeptember 8-án az egykori kertmoziban Apáink útján címmel tart koncertelőadást meghívott vendégeikkel az Asterix.

- Az Omega és az Illés-Fonográf emlékkoncertek tematikus műsorok voltak, hiszen egy-egy együttes életművére fókuszált. Most azonban arra készülünk, hogy ikonikus pop- és rockdalok megszólaltatásával, néptánccal és versekkel vegyítve megidézzük a magyarság történelmi, sorsfordító eseményeit, küzdelmeit a honfoglalástól egészen a rendszerváltásig - mondta Wenczel Zoltán. - Nem egy szimpla koncertről van tehát szó, hanem egy komplett előadásról.

Bródy, Charlie, Demjén, Dés, Gidófalvy, Presser, Szörényi, a Hobo, a Piramis, a P. Mobil dalai hangzanak majd fel. Gerner Csaba korszakos magyar költőzsenik verseit adja elő, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes pedig eddig soha nem látott koreográfiákkal készül a fellépésükre.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ismerjük a népünk múltját, azt, hogy honnan jöttünk, mi történt velünk, e nélkül jövőnk sincs. Remélem, sok fiatal is ott lesz az előadáson, szeretnénk nekik is átadni azt a csodálatos érzést, hogy mit is jelent magyarnak lenni.

Érdekesség, hogy Boda István és Tok Attila ezúttal leteszik a hangszerüket, s kizárólag az éneklésre koncentrálnak. A már említetteken kívül további vendégművészeket is láthatunk-hallhatunk az esten, amelyre már csak néhány belépő vár gazdára. Wenczel Zoltán elmondta azt is, amennyiben az érdeklődés továbbra is töretlen marad, várhatóan az előadást megelőző napon is bemutatják a produkciót, amelyre terveik szerint jótékony célból jegyek sorát postázzák majd a Pándy Kálmán Otthon és a mohácsi gyermekotthon lakói számára, s mellettük a mohácsi idősek otthonában élőket is vendégül látják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában