Harmadik nap

2024.08.01. 06:34

A Bohemian Betyars alaposan megtáncoltatja a fesztiválozókat az Ördögkatlanon

Augusztus elsején harmadik napját kezdi az Ördögkatlan Fesztivál, ahol ismét sok színes programmal várják a fesztiválozókat. A teljesség igénye nélkül válogattunk közülük.

Czeczon Enikő

Délelőtt, 8 óra 30 perckor a nagyharsányi Narancsligetbe várja a koránkelőket (vagy a nagyon későn fekvőket) a Vígszínház művésznője, Majsai-Nyilas Tünde jógára. 

Beremenden játszó-téri játékokat készíthetnek természetes alapanyagokból az érdeklődők. Az esemény ideje 9 óra 30 perc, helyszíne a Magyar Zene Háza Színpad. Szintén ebben az időpontban, csak Nagyharsányban, a Római Luxusvilla aktuális kutatásába nyerhetnek bepillantást a római kor és régészet iránt rajongók.

A kirándulni vágyók délelőtt 10 órakor Szársomlyó csúcsát vehetik célba. A fokozottan védett terület növénytani, állattani, földtani és kultúrtörténeti értékeit a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetője mutatja be az érdeklődőknek. A séta körülbelül három óra, a gyülekező helyszíne a Szoborpark fogadóépületénél a pénztár előtt lesz. A túrán való részvétel fesztiválkarszalaggal kedvezményes. 

13 órától megtekinthető a Vylyan teraszon Korniss Péter kiállítása, amely a Hosszú úton címet viseli. A tárlat az alkotó életművének legfontosabb helyszínére, az erdélyi Székre koncentrál. 

A Nagyharsányban található Bölcsészudvar ad otthont 16 órakor a Keptár zenekar koncertjének. Szintén ezen a településen és ebben az időpontban lép fel a Narancsligetben a Lázár Tesók. 

Az esti órákban, 19 óra 30 perckor Beremenden, a Magyar Zene Háza Színpadán Bohemian Betyars áll színpadra, 20 órakor Nagyharsányban az Árokpart bár pedig  a Domingo zenekar fellépésének ad otthont. 

További programokért keressék fel az Ördögkatlan Fesztivál oldalát

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában