Különleges kiállítás

2024.07.27. 19:15

Gömbölyded világ ölt testet

Augusztus 2-án, azaz jövő pénteken, este hatkor nyílik meg a pécsi JPM Múzeum Galériában Keserü Ilona és Kun Fruzsina páros kiállítása.

Bama.hu

Ahogy a meghívóban fogalmaznak, két csodálatos nő, két izgalmas festőművész, akiket ugyan generációk választanak el egymástól, mégis: számos szálon kapcsolódnak. Mindketten pécsiek, mindkettejük számára fontos igazodási pontot jelent Martyn Ferenc, mindkettejük műveiben egyfajta “gömbölyded” világ ölt testet: hullámokból, íves formákból, csepp alakú motívumokból, gubancokból formálódó univerzumok, amelyek belső szférákba, lírai dimenziókba vagy éppen a szem mögötti tartományokba vezetik a nézőt. Láthatóvá teszik a láthatatlant.

A két alkotó kapcsolata hosszú évtizedekre nyúlik vissza, e mostani kiállítás pedig a két életmű közötti kötelék néhány elemére mutat rá.

Köszöntőt fog mondani Kocsis Katica, esztéta, a kiállítást Kőhalmi Andrea, esztéta, az MNM Hálózati Igazgatóságának vezetője nyitja meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában