Rengetegen csodájára jártak az új attrakciónak

2024.05.04. 20:00

A mesepark kapui kitárultak, és megelevenedtek Pécs mondái

Egyszer volt, hol nem volt Pécsnek egykoron egy vidámparkja, aminek a helyén május 4-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a Meseerdő. Pécs tematikus meseparkjára pedig rengetegen voltak kíváncsiak. Kicsik és nagyok egyaránt csodájára jártak.

Czeczon Enikő

Hatalmas tömeg gyülekezett a Meseerdő bejárata előtt szombaton délelőtt. A gyerekek nyüzsögtek és tátott szájjal figyelték a gólyalábas úriembert, aki velük tartott a mesepark bejárásán, de előtte mindenki beszerzett egy kis elemózsiát az útra. A kalandoroknak pedig szükségük is volt az energiára, hiszen rengeteg felfedezni való volt a területen. Állomásról állomásra jártak a családok, hogy megismerkedjenek Császár Levente és Radnai Éva Dömör király című meséjének karaktereivel.

mesepark, Császár Levente, Pécs
Megnyitotta kapuit a mesepark
Fotó: Laufer László

Miután mindenki szerzett popcornt vagy vattacukrot a Dömör nemzetség törpéinek barlangjába léphetett be, hogy aztán tovább haladjon, és megismerhesse Andrást és az csodafurulyáját, aki szerelmi bánatában nap hosszat fújta a mezőn, és még számos megálló várt az érdeklődőkre.

Az erdő ezen része nagyon nem volt csendes, talán nagyobb volt a zaj, mint a városban, de ez még sem volt zavaró, hiszen csakis boldog felkiáltásokba a gyerekek részéről , és kellemes beszélgetésekbe lehetett botlani, valamint nevetésekbe.  

A mesepark legnagyobb attrakciója az óriás

A legnagyobb attrakció egyértelműen az óriás volt. Gyerekek másztak végig rajta, a szülők és nagyszülők pedig fotózták gyermekeiket, hogy minden pillanatot megörökítsenek. Mindeközben pedig a magasban óriásbuborékok szálltak, amit a kisebbek, de még néhány felnőtt is – úgy, hogy ne lássa senki – igyekezett kipukkasztani. 

Elégedett utunk végén, ahol megcsodáltuk az óriások ceruzáját, amelyet a lábon elszáradt, elhalt feketefenyőkből alakítottak ki, egy kisgyerek hatalmas hanggal rohant el mellettünk, aki annyira izgatott volt, hogy harmadjára sikerült világgá kürtölnie, ami a séta legjobb záró mondata is volt: „Ez életem legszebb napja!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!