Mága Zoltán koncerttel segít

2024.05.02. 17:30

Mánfai és komlói kisfiúk gyógykezelésére gyűjtenek

Egy komlói és egy mánfai kisfiú gyógykezelési költségeinek előteremtését segítve jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán hegedűművész május 9-én a Komlói Sportcsarnokban - a komoly érdeklődésre számot tartó rendezvényre javasolt az előregisztráció.

Wald Kata

Jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán hegedűművész Komlón, a Duchenne izomdisztrófiás komlói Monostori Ádám és a szintén ugyanezzel a betegséggel diagnosztizált mánfai Nemes Marci gyógyulása érdekében.

Mága Zoltán is segít
Mága Zoltán is segít

Az egyetlen kézzel fogható remény a Duchenne-szindróma kezelésében az egyelőre csak az USA-ban és Dubaiban elérhető, a betegség súlyosbodását megállító génterápiás kezelés, amelynek ára mintegy 1,3 milliárd forint. A cél az összeg előteremtése mindkét kisgyerek számára, amelynek érdekében Mánfa és Komló is összefogott: az elmúlt hónapokban többek közt sütivásárt, sportprogramokat, bálokat szerveztek, híres sportolók mezeit bocsátották árverésre, és internetes közösségi licitcsoport is indult, amelyek bevételei a gyógyulás útjához viszik közelebb a gyerekeket. A Mága Zoltán koncert pedig igazi kuriózumnak számít. 

A különleges hangversenyre május 9-én kerül sor 18 órai kezdettel a Komlói Sportközpontban - a rendezvény iránt hatalmas az érdeklődés, ezért a szervezők előregisztrációs lehetőséget vezettek be, amellyel bárki biztosíthatja részvételét ezen a különleges programon. Jelentkezni személyesen a Sportcsarnok portáján lehet, e-mailben a [email protected] -n, telefonon pedig a 06-72/481-494-es telefonszámon. Az előregisztrációt a sportcsarnok befogadóképességének függvényében érkezési sorrendben tudják fogadni. 

A belépődíj önkéntes, ugyanakkor a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a jótékonysági koncert keretében megvalósuló adománygyűjtéshez. 

Balogh Bettina, sportközpontvezető közlése szerint a rendezvényre helyjegy nem igényelhető, az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Fontos tudni azt is, hogy a hangversenyre az előregisztráció nem kötelező, a nélkül is lehetőség lesz a bejutásra, amennyiben a csarnok befogadóképessége ezt lehetővé teszi. - Aki azonban biztosítani szeretné a részvételét, mindenképpen éljen az előzetes jelentkezés lehetőségével - javasolja a sportközpont vezetője.   

A fokozatos izomelhalással járó genetikai betegségben érintett két kisfiú gyógykezelési költségeinek előteremtésére a jövőben is folyamatosan újabb és újabb rendezvények várhatók - május 18-án például nagyszabású lovagi tornával várják az érdeklődőket a Komlón, az Eszperantó Téren. A Compagnie d'Noir T.H.E. csapatának szervezésében Jótékonysági Napot tartanak, ahol megelevenedik a középkor: az érdeklődők beléphetnek egy igazi, 14.-15. századot idéző katonai táborba, felpróbálhatják a harcosok páncélzatát, kézbe foghatják a fegyvereiket, 14 órakor pedig összecsapnak a harcosok, akik Visegrád várából, Máré-várból, Hosszúhetényből, Siklósról, Kaposvárról, Szigetvárról, Mezőkövesdről és Zágrábból érkeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!