Új szolgáltatás

2024.05.28. 11:30

Diafilmek is kölcsönözhetők a könyvtárból 

Május 25-én új szolgáltatással – diafilm kölcsönzéssel – bővült a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára, amely a kellemes családi időtöltéshez nyújt segítséget.

Czeczon Enikő

A könyvtár diafilmgyűjteménye 150 darabból áll, amelyek főleg a 3-6 éves korosztály számára javasolnak. A diafilmek között vannak klasszikus, kortárs és népmesék is, de ifjúsági regények és klasszikus magyar írók regényeinek adaptációi is megtalálhatók köztük. 

Az új szolgáltatás csak érvényes olvasójeggyel vehető igénybe, és alkalmanként 3 darab diafilm kölcsönözhető egy hétre, de a kölcsönzés kétszer meghosszabbítható személyesen, telefonon vagy otthonról online is. 

Fontos információ, hogy a diafilmek kölcsönzése és visszavétele kizárólag a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban történik a gyermekrészleg nyitvatartási idejében délelőtt 10 és délután 6 óra között.  

További információ kérhető a [email protected] email címen vagy telefonon 72/501-690 28022 melléken. 

A Csorba Győző Könyvtár weboldalán több pontban összeszedte, hogy miért is jó a diafilm, milyen előnnyel járnak kölcsönzései: 

  • A gyönyörűen megrajzolt képek és alatta a rövid szövegek elősegítik a gyermek belső képalkotási képességének fejlődését.  
  • A vetítés közben elhangzó hallott szöveg gazdagítja a gyermek szókincsét, segíti a szövegértési képességek fejlődését.  
  • A diafilmet vetítő személy a gyermek befogadói ritmusának megfelelő tempóban mozgathatja a képkockákat, könnyen visszaléphet egy előző képre, így nem ingerli túl az idegrendszert.  
  • Intézményes nevelés keretei között, vegyes korcsoportban is jól alkalmazható. Bölcsődében, óvodában, iskolában is használhatják a könyvtárba beiratkozott pedagógus olvasóink.  
  • A diavetítés élménye segíti az érdeklődés felkeltését a történetek, az írott szöveg és a könyvek felé.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában