Verseny a győzelemért

2024.05.05. 10:30

A 80-as években zajlott minden idők egyik legnagyobb sportrivalizálása

Egy újabb autóversenyzős film is a nagyvászonra került, méghozzá Daniel Brühl főszereplésével (Hajsza a győzelemért), ami a Verseny a győzelemért címet viseli. Május 5-én a filmet a pécsi Cinema City kétszer – 10:45; 15:30 – vetíti.

Czeczon Enikő

A nyolcvanas években zajlott minden idők egyik legnagyobb sportrivalizálása a német Audi és az olasz Lancia között. A két autógyár legnagyobb összecsapása az 1983-as rali világbajnokságon játszódott le, és ebben a küzdelemben a toronymagas esélyes az Audi volt. A Lancia azonban az innováció és a merészség kombinációjával szállt szembe vele. Autó és autó, versenyző és versenyző, mérnökök és mérnökök feszültek egymásnak egy olyan korban, amikor egy autóverseny eredménye közvetlenül az autóértékesítéseket is befolyásolta.  

Stefano Mordini rendező filmje a nyolcvanas évekbe tesz autentikus utazást, valamint egy olyan látványos autóversenyzős élményt kínál, amit még a sportautók nem kedvelőinek is tetszeni fog. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!