Nagy az érdeklődés

2024.03.14. 12:00

Rendezvények tarkítják a márciusi szigetvári programnaptárat

A március második fele, a húsvét előtti időszak is sok, izgalmasnak ígérkező programot tartogat a szigetváriak és környékbeliek számára. Többek között a Zrínyi Várban és a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület szervezésében is lesznek rendezvények.

Tóth Viktória

Váczi Mária a Petőfi Kulturális Program keretében, a Szépművészeti Múzeum művészettörténészeként Munkácsy Mihály életét, munkásságát mutatta be az érdeklődő közönségnek a Művészetről Mindenkinek előadássorozat első alkalmán, március 5-én. A 10 alkalmas, - a magyar és nemzetközi művészettörténet legfontosabb korszakait és alkotóit bemutató - rendezvénysorozat március 12-én folytatódott a Zrínyi Várban, a téma ez esetben: Vajk, Hunyadi, Dugovics – a történelmi festészet legnagyobb hatású alkotásai volt. A következő alkalom március 19-én lesz, témája: A Majális alkotója - Szinyei Merse Pál művészete.

Rendezvények tarkítják a szigetvári programnaptárat
Rendezvények tarkítják a szigetvári programnaptárat, népszerű a natúrkozmetikai szakkör is

Március idusán is lesznek rendezvények

A Szigetvári Zrínyi Várban tartják az V. Térségi Közösségi Ünnep és Gyümölcsoltó Napot a vásárosbéci Virágóra Alapítvány szervezésében, március 15-én, 10 órától. Aznap, délelőtt 10 órától lesz az ünnepi megemlékezés az 1848-as márciusi 15-i forradalom és szabadságharc hőseiről a Kossuth téren, ünnepi beszédet mond dr. Vass Péter polgármester.

Igen népszerű a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület által szervezett - Nemzeti Művelődési Intézetnél pályázott - natúrkozmetikai szakkör is, a legutolsó alkalmon tappancsvédő balzsamot készítettek a kutyusoknak. A kozmetikumok kedvelői számára érdekes lehet az 1. kézműves testápoló készítő workshop is, mely március 29-én, 17 órától lesz a Magtár tetőtérben Auguszt Líviával.

A Civil Kaszinó rendezvénysorozat korábban megtartott eseményei hatalmas sikerrel, nagy érdeklődés mellett zárultak, a vár Kazamata Kávézójában március 22-én lesz 17 órától a következő rendezvény. A vendég: dr. Bertók Gábor régész, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója lesz, a téma pedig a mohácsi hadszíntérkutatás. Március 28-án más a húsvétra készülve Csitt - Csatt nyuszifül - Kreatív kézműves húsvéti foglalkozást tartanak a Magtár felső szintjén.

A város, a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület, és a Szigetvári Zrínyi Vár programkínálata részletesen megtekinthető az egyesület illetve a vár közösségi oldalán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában