Bama.hu videó

2024.03.11. 20:49

A tavasz a megújulás időszaka, így elgondolkodtató, inspriáló köteteket ajánlunk olvasásra

Ahogy januárban elővesszük az önfejlesztő könyveket, úgy a tavasz első hónapjában is gyakran olyan köteteket választunk, amelyek segítenek új pályára terelni az életünket, új megvilágításban látni önmagunkat, vagy éppen motiváló hatással vannak nemcsak a magánéletünkre, hanem a munkánkra is. Ilyen könyvek olvasására tökéletes a tavasz időszaka.

Czeczon Enikő

Fotó: Kraft74

Felemelőek azok a kötetek, amelyekből egy-egy neves ember élettörténetét ismerhetjük meg. Ezek a könyvek a saját megújulásunkra is jótékony hatással vannak. Tavasz a megújulás időszaka, így a Csorba Győző Könyvtár munkatársa, Hári Viktória önéletrajzi és életrajzi köteteket ajánl az olvasóknak, amelyek elgondolkodtathatják, és akár inspirálhatják is az olvasókat. 

 

A tavasz beköszöntével olvassunk popsztárokról és zenészekről is

 

Az első kötet, amelyet Hári Viktória olvasásra ajánl a Mary Gabriel által írt memoár, amelynek középpontjában Madonna áll. 

– Több kötet jelent már meg Madonnáról, de ez a legfrissebb – informált minket a könyvtár munkatársa.

 – Egészen az 1980-as évektől kezdve a sztárrá válásig megismerhetjük a popsztár történetét a könyvből, amelynek megírását öt éves kutatómunka előzte meg.

A kritikusok által is méltatott könyv nagyon részletes. A szupersztár élete mellett a különböző szubkultúrákba és azokba a társadalmi változásokba is betekintést nyújt, amelyek formálták és befolyásolták Madonnát pályája során.

– Olyan történeteket is tartalmaz a kötet, amelyek középpontjában nem maga Madonna áll, hanem a férjei, akikről szintén sok érdekes információ kiderül - mesélte Hári Viktória.

A második ajánlott kötet középpontjában Steve Tyler, Amerika legnagyobb rock 'n' roll zenekarának, az Aerosmithnek ikonikus énekese és dalszerzője áll. A kötet címe Nem zavar a zaj a fejemben? címet viseli, amelyet maga Paul McCartney is ajánlja, aki az amerikai zene egyik legnagyobb alakjának nevezte a zenészt. 

– A vélemények szerint ez a kötet nagyon átadja a rock 'n' roll életérzést 

– mesélte a könyvről a szakember. – A könyv a zenei világ negatív és pozitív hatásait is bemutatja, és nincsenek benne töltelék történetek. 

Hári Viktória arról is tájékoztatott minket, hogy a CSGYK Zeneműtárjában nagyon sok zenészről szóló önéletrajz, memoár is jelen van, így mindenki megtalálhatja köztük a kedvencét.

A videóban további köteteket ajánl a Csorba Győző Könyvtár munkatársa, Hári Viktória.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!