Vasárnap is várják a vendégeket

2022.07.09. 18:31

Idén is nagyot szól a Mozsgói Kakasfesztivál

Mohay Réka

Fotó: Berán Dániel

Újult erővel startolt el szombaton a kétnapos Mozsgói Kakasfesztivál, melyet tizedik alkalommal rendeznek meg a településen.

Forrás: Berán Dániel

A kakaspörkölt kóstolása mellett kakas-ütésen is részt vehetnek az érdeklődők. A kakas-ütés hagyománya nagy múltra tekint vissza Mozsgón. Ősi, hagyományos népszokásnak számít, amit régen húsvét másnapján, tavaszünnepi játékként végeztek.

A fesztivált szombaton 11-kor nyitották meg, egytől már kakaspörköltet is kóstolhattunk. Délután a gyerekek örömére cukoreső hullott az égből. A szombati fellépők Ruszó Tibor, Manuel és a Nemazalány x Sofi, utánuk az estét tűzijáték és bál zárja.

Forrás: Berán Dániel

Vasárnap az Eurodance ad tánc-showt, őt követi az ESEMM produkciója, majd Gáspár Laci, Burai Krisztián, Korda György és Balázs Klári, végül a Kozmix zenél.

A résztvevők fa-kakasok hátára is felülhetnek a program során, s fényképeket készíthetnek madárháton, így örökítve meg az idei fesztivál élményeit. A fesztivál idején hőlégballonnal, kézműves vásárral és ételudvar várja a résztvevőket, emellett akadálypályán és vízi fociban is kipróbálhatjuk magunkat. A legkisebbeknek pedig baba-mama klubbal készültek a szervezők. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában