Színes fesztivállal várnak

2022.07.15. 11:02

Afrikai tánc és magyar népzene is lesz az idei Ördögkatlanon

Tizenötödször tartják meg az Ördögkatlan fesztivált, idén augusztus 2-6. között. Temérdek programponttal készülnek a szervezők, Nagyharsány mellett Beremenden, Villánykövesden, valamint a Mokos és a Vylyan pincékben is készülhetünk élményekre.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Számos koncertre számíthatunk az öt nap alatt, ismert előadók és régóta pályán lévő bandák mellett friss hangokkal, tehetséges fiatal zenészekkel is találkozhatunk.

Augusztus 2-án Nagyharsányban Udvaros Dorottyát hallhatjuk, majd a Carson Coma dalaira bulizhatunk.

20210829 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország A Mandala Nyár 29+ programsorozatának vasárnap esti záróelőadásán Udvaros Dorottya énekhangját valamit Hrutka Róbert és zenekara parádés játékát élvezhette a közönség.
Forrás: Sipeki Péter

A bordalok és a népi tréfás dallamok kedvelői a Szlkmc és barátai Ő az én BoRátom című koncertjét hallgathatja meg a beremendi kovácsműhelyben.

Augusztus 3-án a nagyharsányi színpadon este a Bohemian Betyars és a Parno Graszt koncertjén vehetünk részt, 5-én pedig Oláh Ibolya, majd a rendkívüli népszerűségnek örvendő 30Y érkezik Beck Zolival az élen.

Augusztus 6-án este a pécsi Lovasi András és zenésztársai által alakított Kiscsillag formáció dalai zárják a programot.

A koncertek mellett számos színházi produkció, sőt, bábelőadások is érkeznek. A Nagyharsányi szoborparkban augusztus 2-án este a Tóték című ikonikus Örkény-darabot láthatjuk a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház tolmácsolásában, Trill Zsolt főszereplésével.

Augusztus 3-án Pájer Alma Virág egyszemélyes előadásában Lázár Ervin lírai szépségű meséjét dolgozza fel a Budapest Bábszínház Szegény Dzsoni és Árnika produkciójában a nagyharsányi narancsligetben.

Szintén 3-án a nagyharsányi Pécsi Bölcsész Udvarban (Aralica Kert) délután a Ballett Camara tart afrikai táncos bemutatót – a névadó, Abdoul Camara nemrég az egyetem nemzetközi programsorozatának afrikai hetén is járt megyénkben, amikor a pécsi Nappaliban tartottak dobos, táncos előadást és workshopot.

Ha már workshop, akkor az Ördögkatlan is szolgál ilyen jellegű programokkal. Többek között a bólyi Draco csillagászati szakkör távcsöves bemutatóval érkezik, továbbá kicsik és nagyok egyaránt készíthetnek esküvői lampionokat és különleges síkbábokat.

Nem maradhatnak el a népzenei és néptáncos események, táncházak sem, sőt a cirkusz szerelmeseinek sem kell csalódniuk. 

A fesztivál idején a falvak között ingyenes Katlanbusz jár, melynek menetrendje már elérhető az Ördögkatlan weboldalán.

A fesztiválra készülve a szervezők felkérték író, költő barátaikat, hogy az elmúlt másfél évtized emlékeiből válogatva idézzék meg benyomásaikat, így az Ördöktalan Facebook-oldalán már Beck Zoli és Grecsó Krisztián sorait is olvashatják az érdeklődők.

Idén az önkéntesek külön táborhelyen gyülekeznek, így a nagyharsányi focipálya árnyékos helyszíneit teljes egészében szabadon hagyják a közönség számára. Azonban így az önkéntes csapat számára az új helyükön szükség lesz néhány alapvető eszközre, amelyek összegyűjtésében a fesztivál közönségét kérik. Az erre vonatkozó lista a fesztivál Facebook-oldalán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában