2018.10.13. 10:30
Nagyanyáik praktikáival ismerkednek
Egyre többen készítenek otthon lekvárt, kompótot, vagy saját maguk sütik ki a puha, ropogós kenyeret.
Forrás: Shutterstock.com
Fotó: lenetstan
Erre próbál hajazni az a pogányi kezdeményezés, mely révén a fiatalok elsajátíthatják nagymamáik praktikáit, például, hogy hogyan készült a házi tészta.
Az első foglalkozásra október 19-én, pénteken kerül sor este hat órakor a faluházban, ahol Weisz-Jakócs Emese meséli el, hogyan készül a házi tészta. Következő alkalommal Werczel Jánosné és Zsdrál Márkné avatják be az érdeklődőket a régi idők tésztakészítésének praktikáiba. Az utolsó alkalommal meglepetésvendégeket hívnak.
Minden rendezvényen lehetőség lesz kipróbálni a tésztagyúrást, a tésztanyújtást, majd az ott elkészült tésztás ételt meg is kóstolhatják a résztvevők.