Sütés-főzés

2018.10.13. 10:30

Nagyanyáik praktikáival ismerkednek

Egyre többen készítenek otthon lekvárt, kompótot, vagy saját maguk sütik ki a puha, ropogós kenyeret.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: lenetstan

Erre próbál hajazni az a pogányi kezdeményezés, mely révén a fiatalok elsajátíthatják nagymamáik praktikáit, például, hogy hogyan készült a házi tészta.

Az első foglalkozásra október 19-én, pénteken kerül sor este hat órakor a faluházban, ahol Weisz-Jakócs Emese meséli el, hogyan készül a házi tészta. Következő alkalommal Werczel Jánosné és Zsdrál Márkné avatják be az érdeklődőket a régi idők tésztakészítésének praktikáiba. Az utolsó alkalommal meglepetésvendégeket hívnak.

Minden rendezvényen lehetőség lesz kipróbálni a tésztagyúrást, a tésztanyújtást, majd az ott elkészült tésztás ételt meg is kóstolhatják a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában