Koronavírus Baranyában

2021.03.30. 08:00

A szaglás miatt is fontos az oltás

Ipacs-Szabó István borász is megkapta már a Covid–19 elleni védőoltást, sőt alig várta, hogy sorra kerüljön. Fontosnak tartja, hogy az élet újra a megszokott kerékvágásban folytatódjon, emellett nem szeretne úgy járni, mint egy közeli borász kollégája, aki a novemberi megbetegedésekor elvesztette a szaglását, és a mai napig nem nagyon érzi az illatokat. Ez pedig ebben a szakmában több mint kellemetlen.

Zs. K.

2020.06.25. Pécs Ipacs-Szabó István, borász Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

– Ismerőseimet látva közelről szembesültem vele, hogy egy életerős fiatalembernél is milyen szerencsétlen következményei lehetnek a megfertőződésnek – mondta.

Bár nem az elsők között regisztrált, ennek csak az volt az oka, hogy kora miatt úgy gondolta, még egy jó darabig úgysem kerülhet rá sor, de miután hasonló korú ismerőseit behívták, gyorsan intézte ő is a regisztrációját, és viszonylag hamar meg is kapta a vakcinát.

A védőoltás után minden rendben zajlott, minimális szédülés jelentkezett, és az is csak rövid ideig.

– Maximálisan támogatom az oltást, hiszen a mindennapi életünkhöz való visszatérés ettől függ, úgyhogy fontosnak találom, hogy minél hamarabb, minél több ember kaphassa meg a vakcinát – fogalmazott Ipacs-Szabó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!