Rágyújtottak

3 órája

„Dohánybolt” működött a garázssoron

A dohánybetakarítás ideje alatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egyre másra buktattak le olyan magánszemélyeket, akik vágott fogyasztási dohány eladásával egészítették volna ki a keresetüket – nem számolva a következményekkel.

Bama.hu

Fotó: RealPeopleStudio

A pénzügyőrök közterületi ellenőrzést végeztek egy pécsi garázssoron, amikor feltűnt nekik egy férfi. Éppen egy garázsból lépett ki, de amint észrevette az egyenruhásokat, láthatóan zavarba jött. A járőrök átvizsgálták az autóját, de nem találták meg a stressz forrását, csak egy számozással rendszerezett kulcscsomót, ami az egyik garázs ajtajához vezette őket. 

A gépkocsitárolóból 30 darab fekete szemeteszsákból, több mint háromszáz kilogramm vágott fogyasztási dohány került elő, egy kartondobozból pedig mintegy négyszáz doboz magyar zárjegy nélküli, Marlboro márkájú cigaretta. A férfi a dohánytermék eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök összesen 302,5 kilogramm vágott fogyasztási dohányt és 430 doboz, vélhetően külföldi eredetű cigarettát foglaltak le, amelynek értéke több mint 25 millió forint. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában