Bíróság elé áll az anya és az apa is

2024.09.03. 18:32

További tragikus részletek derültek ki a pécsi gyermekgyilkosságról

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Jövő héten tart előkészítő ülést, azaz első tárgyalást a Pécsi Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki a vád szerint tavaly októberben olyan erővel vágta földhöz hároméves kisfiát, hogy a gyermek másnap meghalt. A kisgyereknek nem segítő apa is bíróság elé áll.

A több gyermeket is nevelő pár saját fiúgyermeke korábban gyermekotthonban élt, két és fél éves kora előtt került szülei gondozásába. A kisfiút az anyja többször bántalmazta, amiről a másodrendű vádlott is tudott.

A bíróság ismertetése szerint 2023. október 18-án az anya nagyobb gyermekétől üzenetet kapott, hogy a kicsi nagyon sír, és rázza a kiságyat. A lányának írt válaszüzenetben közölte hogy – idézzük – „Adok én majd neki jajgatni, had érjek haza. Meghal most. Komolyan. Kinyírom, most ököllel fogom ütni, mint egy kutyát.”

Aznap este bántalmazta a kiságyban fekvő kisfiút, többször megragadta a mellkasánál, nyakánál, leszorította, ököllel megütötte a szája körül, majd az ágyból kiemelte a kisfiát, és a földhöz vágta úgy, hogy a gyermeke a fejét a padlóba verte – ismertette a Pécsi Törvényszék. Mindeközben a többi gyermek és a másodrendű vádlott is otthon volt, de semmit sem tett az élettársa megfékezze az anyát.

A bántalmazás után az anya a gyermeket megpróbálta egy asztma-inhalátorral lélegeztetni, sikertelenül. A gyermek részére egyik vádlott sem hívott orvost. Csak másnap hívott mentőt a vádlottakkal, és gyermekeikkel együtt élő, akkor hazatérő egyik férfi, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni.

A gyanúsítottak letartóztatását két nappal az emberölés után, 2023. október 20-án már elrendelte a Pécsi Járásbíróság arra hivatkozva, hogy a terhükre rótt bűncselekmény tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, azaz kiemelten magas tárgyi súlyú. Ezért – indokolt akkor a bíróság – alaposan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén elszöknének, elrejtőznének, az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában