Katasztrófavédelem

2024.08.02. 14:40

Tűzesetek napja volt a csütörtök, bőven akadt sürgős dolga a tűzoltóknak

Nyolcszor avatkoztak be baranyai egységek.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Kukákat gyújtottak fel Pécsett

Hajnali negyed egykor a Móricz Zsigmond térre, fél egykor a Semmelweis utcába vonultak a pécsi hivatásos tűzoltók, miután valaki kukákat gyújtott fel. Az előbbi helyszínen kettő, az utóbbin egy szemetes égett, a lángokat a tűzoltók egy-egy vízsugárral eloltották. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét tartott.

Figyelem, riasztás minden egységnek!

Csütörtök negyed tizenkettőkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy tarló ég Kővágószőlős és Kővágótöttös között. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték meg a lángok oltását. A tűz erdős területet, egy vízműtelepet és lakóházat is veszélyeztetett. A száraz növényzeten gyorsan terjedt a tűz, ezért a riasztási fokozatot rövid időn belül a legmagasabbra emelték, így a szigetvári, sásdi, komlói, siklósi, dombóvári és véméndi hivatásos, valamint a palkonyai, szentlőrinci és a szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók is a helyszínre siettek. Pár perccel egy óra előtt sikerült körülhatárolni a lángokat, a pécsi hivatásos tűzoltók és az önkéntes egységek maradtak a helyszínen a még égő gócok eloltásához. Az oltásban mezőgazdasági járművekkel is részt vettek, melyekkel körbeszántották a még nem égő területet, utat vágtak a bokros területen a tűzoltóknak, valamint égő bálák szétbontásában segédkeztek. A pécsi hivatásos tűzoltók este hat óra előtt végigjárták és átvizsgálták a területet, majd állomáshelyükre vonultak.

Munkagép égett Csányoszrón

Menet közben gyulladt ki egy kotrógép csütörtök délután Csányoszrón, a Dózsa György utcában. Ezt észlelve a sofőr félreállt, így nem sérült meg az eset során. A lángok a jármű motorterét érintetették, a tűz vélhetően annak meghibásodása miatt keletkezett, másra nem terjedt át. A sellyei hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

Százhúsz négyzetméteren égett a tűz

Száraz fű égett tegnap délután Gyöngyösmelléken, a Szabadság téri sorházak mögötti területen. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez, akik eloltották a lángokat.

Este is oltották a lángokat Baranyában

Gerdén, a Varjasi utcában ötven négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A szigetvári hivatásos és szabadszentkirályi önkéntes tűzoltókat este, pár perccel fél hét után riasztották. A tűz egy vízsugárral lett eloltva.

Nem csak szabadtéri tüzekhez vonultak a tűzoltók

Kigyulladt egy bódé Magyaregregy külterületén csütörtök este. A huszonöt négyzetméteres bódé teljes terjedelmében égett, a tűz kis területen a környezetére is átterjedt. A komlói hivatásos és a szászvári önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A pécsiek zárták a napot

Az utolsó riasztás késő este, nem sokkal tizenegy óra után érkezett, miután tüzet észleltek Pécsett, a Szigeti tanyánál. Egy út melletti gazos terület égett ötven négyzetméteren, a lángokat a város hivatásos tűzoltói oltották el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában